Spread the love


Πύλη Ασσυρίων στην Νινευη κατέστρεψε το ISIS και κυκλοφόρησε φωτογραφίες που δείχνουν την καταστροφή.

Λογαριασμοί κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης του Ισλαμικού Κράτους κυκλοφόρησαν πρόσφατα φωτογραφίες που υποτίθεται ότι δείχνουν την καταστροφή της αρχαίας Πύλης των Ασσυρίων Adad Mashki και ένα μεγάλο τμήμα του οχυρωματικού τείχους της Νινευή.

photo_2016-05-15_14-57-13Η Πύλη του Mashki χτίστηκε κατά τη διάρκεια της εποχής του Ασσυρίου βασιλιά Σενναχειρείμ στο 705-681 π.Χ. και βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Μοσούλης.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από ISIS την Κυριακή δείχνουν μαχητές να χρησιμοποιούν μπουλντόζες στον αρχαιολογικό χώρο.

Εν τω μεταξύ, το National Geographic είπε τον Απρίλιο ότι είχε λάβει τις εικόνες που αποκαλύπτουν την καταστροφή της Πύλης Mashki και της κοντινής Πύλη Adad.

Οταν η τρομοκρατική ομάδα κατέλαβε τη Μοσούλη, τον Ιούνιο του 2014 κατεδάφισε διάφορα θρησκευτικά και αρχαιολογικά αξιοθέατα της πόλης.

Η ομάδα τον Φεβρουάριο του 2015 δημοσιοποίησε ένα βίντεο που δείχνει μαχητές να χρησιμοποιούν βαριοπούλες και κομπρεσέρ για να καταστρέψουν αρχαία αντικείμενα και αγάλματα στη Μοσούλη, λέγοντας ότι τα αντικείμενα ήταν ενάντια στις διδασκαλίες του Ισλάμ.



Spread the love