Spread the love


Έμπλεξε ο Ελληνικός λαός. Αυτό μάλλον φάνηκε χθες βράδυ στη συζήτηση για το φορολογικό-ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ο Πρωθυπουργός είναι καλό παιδί αλλά υποφέρει από αυταπάτες και ο Πρόεδρος της ΝΔ είναι καλό παιδί, αλλά γεννήθηκε πολιτικά σε άλλο πλανήτη και όχι στη ΝΔ, η οποία διαχειρίσθηκε σε μεγάλο βαθμό τη μεταπολίτευση.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε όλο καμάρι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι μπορεί η ΝΔ να τους κατηγορεί για αυταπάτες, αλλά δεν μπορεί να τους κατηγορεί για ψεύτες. Φοβερή πολιτική λογική. Λες και ένας πρωθυπουργός μπορεί και δικαιολογείται να κυβερνά μία χώρα με αυταπάτες. “Συγγνώμη παιδιά καταστραφήκαμε, αλλά εμείς το κάναμε λόγω αυταπάτης” σαν να μας λέει ο Αλέξης. Μιλούσε λες και δικαιολογείται μία κυβέρνηση να σύρει ένα ολόκληρο λαό σε μία αποτυχημένη διαπραγμάτευση βαρουφάκειας λογικής, γιατί ο Βαρουφάκης και ο Πρωθυπουργός, που τον εμπιστεύτηκε, είχαν τις αριστερές τους αυταπάτες. Μιλούσε λες και δεν έταζε ο ΣΥΡΙΖΑ τα πάντα προ εκλογών με καρδιά ελαφρή. Τελικά η ελαφριά καρδιά στο τάξιμο δεν ήταν λαϊκισμός, αλλά ήταν θέμα αυταπάτης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε λες και ο ίδιος έχει πολιτικά προέλθει από παρθενογένεση. Μιλούσε λες και δεν έγινε στα χρόνια της κρίσης το PSI, χωρίς να έχει γίνει πρόβλεψη να μην κουρευτούν τα αποθεματικά στα ασφαλιστικά ταμεία. Μιλούσε λες και οι κυβερνήσεις της ΝΔ δεν έχουν ξεσκίσει τις συντάξεις του κόσμου. Μιλούσε λες και η ΝΔ δεν χρωστά 200.000 ευρώ στις τράπεζες. Μιλούσε λες και η ΝΔ δεν έχει διαχειρισθεί λανθασμένα τα οικονομικά του κράτους για χρόνια. Μιλούσε λες και μέχρι πριν ένα χρόνο που εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ, όλα πήγαιναν καλά και δεν είχαν ήδη περάσει πάνω από τη χώρα οι οδοστρωτήρες δύο μνημονίων. Ο άνθρωπος, που ως Υπουργός απέλυε υπαλλήλους με μόνο κριτήριο ότι δεν είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά έχουν ασφαλιστικό καθεστώς ΙΚΑ. Όχι με αξιολόγηση, αλλά με κριτήριο το ασφαλιστικό τους καθεστώς για να εξυπηρετηθούν στα γρήγορα οι επιθυμίες των δανειστών.

Περαστικά μας ….

ΝΝ

 



Spread the love