Spread the love


Μήνυση εναντίον όλων των υπευθύνων των τριών ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών θα καταθέσει η Λαϊκή Ενότητα, σύμφωνα με… δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ επισημαίνει ότι οι ανακεφαλαιοποιήσεις αποδείχθηκαν εγκληματικές, διότι «φόρτωσαν δάνεια περίπου 50 δισ. στον ελληνικό λαό, ενώ με την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση– σκάνδαλο, το δημόσιο απώλεσε το ιλιγγιώδες ποσό των 40 δισ. ευρώ, 2 δισ. τα ασφαλιστικά ταμεία και πολλά δισ. μικρομέτοχοι και μικροομολογιούχοι των τραπεζών».
Συνεχίζει λέγοντας ότι οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες όσων παρανόμησαν, έπνιξαν τη χώρα στα σκάνδαλα και τη λεηλάτησαν, όχι μόνο δεν θα προσπεραστούν ως συνήθως αλλά θα αναζητηθούν σε βάθος και θα αποδοθούν πλήρως και παραδειγματικά.
«Μπροστά και στις αποκαλύψεις του ESMT από το Βερολίνο, οι οποίες ήταν πολύ γνωστές στους παροικούντες, η Ελλάδα έχει πρόσθετα ισχυρότατα επιχειρήματα για να διακόψει άμεσα και για λόγους επιβίωσης του ελληνικού λαού, την αποπληρωμή ενός παράνομου, απεχθούς, επονείδιστου και κυρίως μη βιώσιμου χρέους , διεκδικώντας τη διαγραφή του.
Ταυτόχρονα η Ελλάδα, για να υποστηρίξει αυτές τις κατευθύνσεις και να στηρίξει μια θετική προοπτική για τον τόπο, χρειάζεται να καταφύγει στο εθνικό νόμισμα, στην εθνικοποίηση των τραπεζών και σε ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού», τονίζει ο Παν. Λαφαζάνης και καταλήγει:
«Η αποφασιστικότητα, η τόλμη και η αισιοδοξία του αγώνα για μια νέα πορεία της χώρας, χρειάζεται σήμερα να αντικαταστήσουν παντού στην κοινωνία μας τον φόβο, την απογοήτευση και την μοιρολατρία».



Spread the love