Spread the love


O Donald Trump, ο επικρατέστερος υποψήφιος ενός μεγάλου κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ, αποκάλυψε επιτέλους το μεγάλο σχέδιό του για την οικονομία: Ας το κάνουμε όπως η Ελλάδα και να αθετήσουμε το κρατικό χρέος” αναφέρει άρθρο γνώμης του MarketWatch.

“Μιλώντας την Πέμπτη στο CNBC ο Trump αναφέρθηκε στο σχέδιό του για τη διαχείριση του κρατικού χρέους: Να ζητηθεί από τους πιστωτές να δεχθούν ένα “κούρεμα” ή μία μείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους τους, που αποτελεί χρεοκοπία με τι αντάλλαγμα ακριβώς; Απολύτως τίποτα”, σχολιάζει ο αρθρογράφος.

“Κανείς στην άλλη άκρη της γραμμής δεν θα σήκωνε το τηλέφωνο” εάν ο Trump προσπαθούσε να επαναδιαπραγματευθεί το χρέος, ανέφερε στους New York Times ο Lou Crandall, επικεφαλής οικονομολόγος στην Wrightson ICAP. “Γιατί να το κάνουν; Έχουν μία σύμβαση”.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο αρθρογράφος σημειώνει ότι κρίσεις κρατικού χρέους, καθιστούν δύσκολο για τις κυβερνήσεις, τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις να λάβουν πίστωση. Αποτελεί μέρος αυτού που συνέβη στην Ελλάδα, όπου η ανεργία βρίσκεται στο 25% και ακόμη και οι Αμερικάνοι πήραν μια γεύση από αυτό το 2008 και μετά.

Κάνοντας πράγματα σκόπιμα που θέτουν σε κίνδυνο την πρόσβαση όλων των Αμερικάνων στην πίστωση είναι κάτι περισσότερο από τρελό. Αν γίνει συνειδητά βρίσκεται στο όριο της προδοσίας, σημειώνει ο αρθρογράφος.

“Σίγουρα όμως καθιστά απλούστερη τη διαδικασία επιλογής αντιπροέδρου για τον Trump. Η μόνη επιλογή είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης” καταλήγει το άρθρο.

Από το capital.gr



Spread the love