Spread the love


Το 6ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με το Purple Rain, την σχεδόν αυτοβιογραφική ταινία του Prince.

Η βραδιά στην πλατεία Αυδή περιλαμβάνει, επίσης, συναυλία από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και τη Big Band του Δήμου Αθηναίων.

Την Τρίτη 21 Ιουνίου, λίγο πριν τη δύση του ηλίου θα ξεκινήσει η βραδιά που θα ανοίξει την αυλαία του Φεστιβάλ, με μία χαρακτηριστική ταινία της δεκαετίας του 1980 και το Φεστιβάλ να αποτίει φόρο τιμής στον πρίγκιπα της μουσικής που πέθανε πρόσφατα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα της βραδιάς


20.00 Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων

Ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο της 7ης Τέχνης

Μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης

21.00 Big Band Δήμου Αθηναίων

Athens Big Band goes to the Movies

Μουσική διεύθυνση: Μάνος Θεοδοσάκης

22.00 Προβολή της ταινίας Purple Rain

Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει πάρτυ στο καφέ μπαρ «Μπλε Παπαγάλος» (Λεωνίδου 31).

Από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, με την υποστήριξη του ΕΟΤ, ξεχωριστές γωνιές της Αθήνας, αρχαιολογικοί χώροι, άλση, πλατείες, και Μουσεία της πόλης, μετατρέπονται σε υπαίθρια «θερινά σινεμά», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Από τους επιλεγμένους χώρους του Φεστιβάλ δεν λείπουν και θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας, ενώ η συνεργασία που εγκαινίασε πέρσι το Φεστιβάλ με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, εδραιώνεται με την προβολή φέτος, στο χώρο του κήπου της Πειραιώς 260, τριών ταινιών.



Spread the love