Spread the love


Τα επιτεύγματα της γενετικής αξιοποιεί η αστυνομία της Ρωσίας καθώς στο δυναμικό της εντάχθηκαν κλωνοποιημένα σκυλιά από τη Νότια Κορέα!

Η Νότια Κορέα είναι η χώρα που έχει αναπτύξει περισσότερο από κάθε άλλη τις τεχνικές κλωνοποίησης σκύλων και μερικά από τα καλύτερα δείγματα της θα αξιοποιήσει η ρωσική αστυνομία στη Σιβηρία για έρευνες. Συγκεκριμένα τo εργαστήριο του Δρ. Hwang Woo Suk στο ίδρυμα Sooam Biotech Research, δημιούργησε 3 κλώνους από το καλύτερο σκυλί της χώρας σε ανίχνευση μέσω οσμών. Ο “πατέρας” των τριών κλώνων είναι ένα βέλγικο Μαλινουά και οι επιστήμονες πιστεύουν πως και οι “κόπιες” του θα έχουν ακριβώς τις ίδιες επιδόσεις.

Τα τρία κουτάβια, που έχουν ονομαστεί Tom, Mark και Jack, παραδόθηκαν στην αστυνομία του Γιακούτσκ, την πρωτεύουσα της Γιακουτίας στη Σιβηρία, και είναι πιο μυώδη και δυνατά από τις τοπικές φυλές, ενώ θεωρείται πως θα προσαρμοσθούν στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες της περιοχής.

klonoi-skilia-3

Ένα από τα κουτάβια θα παραχωρηθεί στην Ρωσική Εταιρία Στρατιωτικής Ιστορίας ώστε να αξιοποιηθεί σε έρευνες σε αρχαιολογικούς χώρους, σε πεδία μαχών και σε στρατιωτικά νεκροταφεία.

klonoi-skilia-1

Όσο για το κορεατικό εργαστήριο, έχει δημιουργήσει πάνω από 500 κλώνους σκύλων από το 2005, με μεγάλο αριθμό να είναι “αντίγραφα” αγαπημένων κατοικιδιών, με τους ιδιοκτήτες τους να επιλέγουν με αυτό τον τον τρόπο να κρατήσουν ζωντανό τον σκύλο τους ακόμη κι όταν αυτός έχει πεθάνει! Εκτός όμως από τα κατοικίδια το εργαστήριο έχει βγάλει και πολλούς σκύλους εργασίας, που θεωρούνται από τους καλύτερους για χρήση σε στρατό και αστυνομία.



Spread the love