Spread the love


Από μεγάλες φωτιές ταλαιπωρήθηκε το Ισραήλ τις τελευταίες μέρες, πολλές από αυτές στα πρόαστια των μεγάλων πόλεων της. Και μεγάλη βοήθεια στην καταπολέμηση τους έδωσαν τα παλικάρια από την δική μας ΠολεμικήΑεροπορία!

Συγκεκριμένα από το πρωί της 24ης Νοεμβρίου 3 ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφή CL-415 έφθασαν στην στην Αεροπορική Βάση Hatzor, στο Ισραήλ, ενώ αεροσκάφος C-130 μετέφερε 18 Ιπταμένους, 14 τεχνικούς και υλικά υποστήριξης των αεροσκαφών.

Τα ελληνικά CL-415 εκτέλεσαν συνολικά 21 εξόδους με 63,7 ώρες πτήσης σε αποστολές αεροπυρόσβεσης και εναέριας επιτήρησης στις πόλεις Χάιφα και Ιερουσαλήμ.

Οι επιδόσεις των ελληνικών πληρωμάτων ήταν εντυπωσιακές με πολλές πτήσεις να γίνονται σε ύψος δεκάδων μέτρων μέσα από λόφους και σε αστικές περιοχές! Και η αναγνώριση ήρθε άμεσα από την Ισραηλινή πλευρά, καθώς τους εκπροσωπούς της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας επισκέφθηκε και τους ευχαρίστησε ο Πρόεδρος της χώρας.

Ακόμη την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η κεντρική αποχαιρετιστήρια εκδήλωση από την ισραηλινή κυβέρνηση στην  βάση Hatzor, παρουσία του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας, όπου επιδόθηκε αναμνηστικός έπαινος στους συμμετέχοντες.

israel_haf_cl-415_1 israel_haf_cl-415_3 israel_haf_cl-415_4 israel_haf_cl-415_7 israel_haf_cl-415_8 israel_haf_cl-415_9 israel_haf_cl-415_10

 



Spread the love