Spread the love


“Ερωτογραφία” είναι ο τίτλος του 3ου άλμπουμ που κυκλοφορεί η Σαββέρια Μαργιολά. Και ήδη το τραγούδι “Παρκάρω απέναντι”  μας έχει κερδίσει ερμηνευτικά και μουσικά.

Στην νέα της δουλειά συμμετέχουν πολλοί συνθέτες και στιχουργοί με διακριτή πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο: Στέφανος Λογοθέτης, Γιάννης Μαύρος, Μπάμπης Βαρθακούρης, Μάριος Μούρμουρας, Πόλυς Κυριάκου, Βάσω Αλλαγιάννη, Σωτήρης Καστάνης, Βίκυ Αθανάτου, Σπύρος Πετρουλάκης, Νίκος Πασσαλίδης, Χάρης Καραπάς, Στάθης Γιαννακόπουλος, Κώστας Φαλκώνης, Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος, Πέτρος Συνοδινός, Νίκος Πετρόπουλος.

Η Σαββέρια Μαργιολά, εξελίσσει την ερμηνευτική της γκάμα καθώς κινείται από τις ήσυχες μπαλάντες, στα έντεχνα τραγούδια και κορυφώνεται στα πιο λαϊκά. Ααπό το άλμπουμ έχει ξεχωρίσει το “Παρκάρω απέναντι”, μια σύνθεση του νθεση του Στέφανου Λογοθέτη, σε στίχους του Γιάννη Μαύρου, το οποίο συνοδεύεται και από ένα κομψό videoclip σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ιωαννίδη.

Η Σαββέρια γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι κόρη του γνωστού μουσικού Δημήτρη Μαργιολά και εγγονή του μουσικοσυνθέτη και βιολιστή Γιώργου Μαργιολά.

Από την ηλικία των 17 ετών ξεκινούν οι μουσικές της συνεργασίες με ηχηρά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, αρχής γενομένης με τον με τον Φάνη Μεζίνη και τον Τάκη Σούκα. Ακολουθούν συναυλίες και εμφανίσεις παρέα με τους Μανώλη Μητσιά, Χάρις Αλεξίου Μαρινέλλα, Αντώνη Ρέμο, Γιώργο Νταλάρα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Κώστα Μακεδόνα, Γιάννη Μηλιώκα, Γιάννη Κούτρα και Δημήτρη Σταρόβα, Γιώτα Νέγκα, Σωκράτη Μάλαμα, κ.α.

savveria-2

Δισκογραφικά έχει συμμετάσχει στο δίσκο-αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο «Σπάει το ρόδι», με το τραγούδι «Στο σώμα σου να κατοικώ», το οποίο ερμηνεύει με τον Γιώργο Νταλάρα και στον δίσκο «Athen’s bar 3» με το τραγούδι «Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ» το οποίο ερμηνεύει με το Νίκο Βουρλιώτη.

Επίσης συμμετέχει στο δίσκο «Live-Κώστας Μακεδόνας», στη μουσική ταινία «Το τελευταίο πέρασμα» των Γιώργου Πολυμενάκου και Αλέξανδρου Ιωαννίδη, στο δίσκο της Πένυς Παπακωνσταντίνου «Ο νοτιάς των λίγων» (2012), με το ντουέτο «Ο πόνος όταν τραγουδά», στο δίσκο «Μίλα μου σαν παραμύθι» (2015) της Πένυς Παπακωνσταντίνου και Σοφίας Καραχάλιου με το «Ψέμα, αλήθεια και γιατί» και στο δίσκο «Της νύχτας τα Ευαγγέλια»(2016) του Δημήτρη Γαλίτη, με το τραγούδι «Κράτησα».

savveria-3

Το 2010 η Σαββέρια Μαργιολά κυκλοφορεί η πρώτη της δισκογραφική δουλεία από τη Sony Music με τίτλο «Πράξη Πρώτη», ενώ το ίδιο έτος συμμετέχει στην παραγωγή του Κώστα Χατζηδουλή με τίτλο «Το αεράκι της αυγής».

Το 2011 ηχογραφεί ένα καινούριο τραγούδι με τίτλο «Αν με θέλεις θα μ’έχεις» σε στίχους του Ηλία Κατσούλη και μουσική του Μιχάλη Κουμπιού, το οποίο κυκλοφορεί ψηφιακά από τη Sony Music, ενώ συμμετέχει και στον τελευταίο δίσκο του Νότη Μαυρουδή με τίτλο «Στου χρόνου τις καταπακτές», με το τραγούδι «Ένα όνειρο».

Το χειμώνα  του2012 συνεργάζεται με τους Δημήτρη Μητροπάνο, Γιάννη Κότσιρα και Δ. Μπάση στο Κέντρο Αθηνών και το καλοκαίρι με τον Γιάννη Κότσιρα σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Ενώ το 2013 συνεχίζει να εμφανίζεται με τον Γιάννη Κότσιρα σε περιοδεία που πραγματοποιείται στην Αθήνα και την επαρχία.

Το δεύτερο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο ‘‘Αλισάχνη” κυκλοφόρησε το 2013 από την Antart Productions, ενώ λίγους μήνες μετά κυκλοφόρησε και ένα συλλεκτικό 45ρι blue single με τίτλο «Στείλε Μήνυμα», από τη Hydra Records, στο οποίο συμπράττει με τον κιθαρίστα Γιώτη Σαμαρά. Τη μουσική υπογράφει ο Μιχάλης Κουμπιός & τους στίχους ο Νίκος Σταθόπουλος.

Τα τρία τελευταία χρόνια η Σαββέρια Μαργιολά κάνει τις δικές της παραστάσεις σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία, ενώ το πρόγραμμα των εμφανίσεων της μπορείτε να το δείτε στην σελίδα της στο Facebook.



Spread the love