Spread the love


Οι γκαγκστερικές ταινίες είναι μια από τις κλασικές θεματολογίες του Χολίγουντ. Και αυτή την εβδομάδα το είδος μας το θυμίζει με ένταση η ταινία “Ο Νόμος της Νύχτας”, ή Live by Night του Ben Affleck.

Τα πάντα όλα κάνει ο Ben Affleck στην ταινία καθώς σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί, έχει γράψει το σενάριο και είναι και συμπαραγωγός. Οπότε μάλλον βάζει ένα μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό του το οποίο όμως δεν είναι το πρώτο, καθώς κάτι ανάλογο έχει ξανακάνει με τις ταινίες Argo και Good Will Hunting, οπου σάρωσε τα βραβεία και κέρδισε Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας με την πρώτη και το Οσκαρ σεναρίου με τη δεύτερη.

Με αυτό το παλμαρέ λοιπόν, το νέο στοίχημα του Affleck είναι μεγάλο καθώς πρέπει να συγκριθεί με τα δικά του επιτεύγματα. Και τα προσεγγίζει δίνοντας μας, μια αρκετά στιβαρή ιστορία ενός ιρλανδού γκάνγκστερ της “χρυσής εποχής”, δηλαδή των δεκαετιών 20-30, σε μια φρενίτιδα ανόδου, βίας και προδοσίας. Τον στηρίζει ένα πολύ καλό κάστ με τους Elle Fanning, Brendan Gleeson, Chris Messina, Sienna Miller, Zoe Saldana και Chris Cooper, και βέβαια έχουμε την παραδοσιακά καλή απεικόνιση μιας άλλης εποχής, με λαμπερή φωτογραφία, θαυμάσια κουστούμια και σκηνικά.

Αν λείπει κάτι είναι αυτό το απροσδιόριστα διαφορετικό, που θα ξεχώριζε την συγκεκριμένη ταινία από το είδος της, “σφίγγοντας” το σενάριο και εστιάζοντας περισσότερο στα πρόσωπα, κάτι βέβαια πολύ δύσκολο αν σκεφθούμε τα “βουνά” tτου παρελθόντος που στέκονται μπροστά της, από το “Νονό” έως το “Goodfellas”. Σε κάθε περίπτωση όμως μιλάμε για μια ολοκληρωμένη ταινία, που πετυχαίνει ψυχαγωγικά,  και δείχνει το πολύπλευρο ταλέντο του Ben Affleck αλλά και την τόλμη του να μην επαναπαύεται.

Δείτε και το επίσημο site.



Spread the love