Spread the love


Ο Κακλαμάνης στον Μίχο: Τσιμουδιά. Με εμένα στην έδρα τέτοια κομμένα.

Ένταση σημειώθηκε στη βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συγκρότησης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Μετά το τέλος της προκλητικής ομιλίας του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε να διαγραφούν οι χαρακτηρισμοί «αρχισφαγέας» και «αρχιδιαπλεκόμενος» που χρησιμοποίησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Τότε, ακούστηκαν αντιδράσεις από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής, κυρίως από τον Νίκο Μίχο.

«Μίχο, τσιμουδιά», του είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Δείτε το site του Νικήτα Κακλαμάνη, το Facebook και το Twitter

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής συνέχισε, με τον κ. Κακλαμάνη να του λέει για δεύτερη φορά: «Δεν σε ρώτησα Μίχο , τσιμουδιά. Με εμένα στην έδρα τέτοια κομμένα».

Όταν οι βουλευτές της Χ.Α. εξακολούθησαν να φωνάζουν από τα έδρανα, ο αντιπρόεδρος της βουλής τους είπε:

«Πηγαίνετε έξω. Έξω».

Δείτε άλλο ένα θέμα με τον Νικήτα Κακλαμάνη εδώ

Συζητείται σήμερα η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον Γιάννο Παπαντωνίου. Η πρόταση κατατέθηκε μετά από τις ποινικές δικογραφίες που διαβιβάστηκαν στη Βουλή και αφορούν στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου, σχετικά με την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της απιστίας στρεφόμενης κατά του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, στο πλαίσιο σύναψης συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, η πρόταση θα τεθεί σε μυστική ψηφοφορία.

Ενόψει της σημερινής συζήτησης ο Γιάννος Παπαντωνίου απέστειλε υπόμνημα. «Επί 14 χρόνια όλες οι συμβάσεις του υπουργείου Άμυνας έχουν υποστεί εξονυχιστικό έλεγχο από διοικητικές και δικαστικές αρχές, χωρίς να έχει βρεθεί καμία απολύτως ένδειξη- ή υποψία ένδειξης- παράνομων ή παράτυπων ενεργειών ή παραλείψεων μου. Δεν προέκυψε κανένα απολύτως στοιχείο», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Γιάννος Παπαντωνίου και προσθέτει ότι «η πρωτοβουλία της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ζητήσει τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για έξι δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή επιχειρεί να ανατρέψει την εικόνα. Όχι μόνο δεν το επιτυγχάνει, αλλά επιβεβαιώνει ότι μοναδικός στόχος είναι η συκοφάντηση».

Θυμίζουμε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πρόταση σύστασης ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 επ. του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 5 του Ν. 3126/2003 περί της «Ποινικής Ευθύνης Υπουργών»:

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ κατέθεσαν πρόταση σύστασης ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης  σχετικά με τις ποινικές δικογραφίες που διαβιβάστηκαν στη Βουλή και αφορούν όλες τον τ. Υπουργό Άμυνας Ιωάννη Παπαντωνίου, στον οποίο αποδίδονται με τα σχετικά βουλεύματα πράξεις απιστίας, από τις οποίες προήλθε πολύ μεγάλη οικονομική ζημία του ελληνικού δημοσίου.

Πρόκειται για αδικήματα που σχετίζονται με εξοπλιστικά προγράμματα, ζήτημα που έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη και τον πολιτικό κόσμο και στο παρελθόν, με διάχυτη την αίσθηση της συγκάλυψης των ευθυνών.  Η υπόθεση αυτή, όπως και άλλες, αφορά στα χρήματα του ελληνικού λαού, που λεηλατήθηκαν τα χρόνια της «ανάπτυξης», στερώντας από τη χώρα πολύτιμους πόρους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή του για εξέταση όλων των υποθέσεων διαφθοράς που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, θα απαντήσει στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για δικαιοσύνη, διαφάνεια και απόδοση ευθυνών.



Spread the love