Spread the love


«Το Grexit πλανάται ακόμα. Χρειάζεται μία σοβαρή Ελλάδα» επεσήμανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης από το βήμα του 2ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Σημίτης σημειώσε ότι «στην κυβέρνηση νομίζουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση λόγω ευρωπαϊκών εκλογών και η σκληρή στάση θα έχει αποτελέσματα. Διαφωνώ εξ ολοκλήρου. Υποχώρηση σε επίπεδα που επιθυμεί η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπάρξει».

Όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός το πρώτο που πρέπει να κάνει η χώρα είναι να υπάρξει εμπιστοσύνη. Είμαστε στο τρίτο μνημόνιο και πάλι αντιμετωπίζουμε προβλήματα που έπρεπε να είχαμε αντιμετωπίσει νωρίτερα, όπως οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Ο κ. Σημίτης αναφερόμενος στις διεθνείς εξελίξεις υπογράμμισε ότι στην Ευρώπη υπάρχει αβεβαιότητα λόγω του εκλογικού κύκλου, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποφασίσει να ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών. Την χαρακτηρίζω «εθνικιστικό ηγεμονισμό» ενώ την προηγούμενη πολιτική των ΗΠΑ ως «διεθνή ηγεμονισμό».

Εκτίμησε πως στις ΗΠΑ δεν θέλουν συνεργασίες-συμμαχίες με χρήματα δικά τους με τα οποία ωφελούνται άλλοι, όπως το ΝΑΤΟ.

Ο νέος πρόεδρος χρησιμοποιεί την έκφραση  «οι ΗΠΑ πρώτα» και αυτό σημαίνει ότι ζητά όποιος θέλει τη βοήθεια της υπερδύναμης θα πρέπει να πληρώσει. Το βασικό τους κριτήριο είναι το τι τους συμφέρει τώρα και όχι τι τους συμφέρει στο απώτερο μέλλον» τόνισε.

Δείτε το βιογραφικό του Κώστα Σημίτη εδώ το επίσημο site του και το twitter

Δείτε πληροφορίες για το Grexit στο wikipedia.org

 



Spread the love