Spread the love


Τι ζήτησε η Φώφη Γεννηματά από τον Γκάμπριελ για την αξιολόγηση στην συνάντηση που είχαν

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε «εξαιρετικά ενδιαφέρουσα» τη συζήτηση με τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ανέφερε ότι αντάλλαξαν απόψεις για το μέλλον της Ευρώπης και την ανάγκη περαιτέρω εμβάθυνσης και ενοποίησης με πολιτικές δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ανάπτυξης, που θα βάλουν τέλος στις πολιτικές λιτότητας.

«Στο πλαίσιο αυτό ζήτησα η γερμανική κυβέρνηση και η Ευρώπη συνολικά να επιδείξουν την υψηλότερη δυνατή ευελιξία, προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση του ελληνικού οικονομικού προγράμματος» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Επίσης, επεσήμανε στον κ. Γκάμπριελ την ανάγκη η ΕΕ να επιδείξει σθεναρή στάση απέναντι στην προκλητική στάση και τις απειλές της τουρκικής ηγεσίας.

«Είναι αυτονόητο ότι ευχήθηκα στον κ. Γκάμπριελ για τη νίκη του SPD στις επικείμενες εκλογές στη χώρα τους» σημείωσε η κ. Γεννηματά.

Δείτε την Φώφη Γεννηματά στο Facebook και το  Twitter

Ο Γκάμπριελ επίσης είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Ειδικότερα, ο Γερμανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε στις 10:00 με τον κ. Παυλόπουλου και στις 12:30 με τον κ. Κοτζιά.

Χθες ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γκάμπριελ επισήμανε πως σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση «πρέπει να δουλέψουμε όλοι ώστε τον Απρίλιο να φτάσουμε σε λύση». «Δεν θέλουμε να έχουμε μια ιστορία χωρίς τέλος. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι ώστε τον Απρίλιο να φτάσουμε σε λύση. Αυτό που μένει μπροστά είναι δύσκολες αποφάσεις», σημείωσε.

Υπογράμμισε επίσης ότι «δεν πρέπει να διαιρεθεί η Ε.Ε., αλλά να μείνει ενωμένη, γιατί ακόμα και η Γερμανία που έχει δυνατή φωνή δεν θα ακούγεται και δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει οικονομίες, όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Ρωσία».

Δείτε πληροφορίες για τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στο Wikipedia.org



Spread the love