Spread the love


Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Δείτε πληροφορίες για τον Γιάννη Στουρνάρα στο Wikipedia.org και το Twitter

Κυβερνητικά στελέχη, αλλά και στελέχη της Κουμουνδούρου επιτίθενται καθημερινά πλέον εναντίον του, αλλά και κατά των κεντρικών τραπεζιτών της χώρας. Tην Τρίτη, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας κλιμάκωσε τις επιθέσεις με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Δείτε τον Πάνο Ρήγα στο Facebook και το Twitter

Ο Πάνος Ρήγας δεν κατονομάζει μεν τον κ. Στουρνάρα, ωστόσο αφήνει αιχμές καθώς ζητά «από όσους διετέλεσαν πρόεδροι τραπεζών και κυρίως της ΤτΕ να σταματήσουν να προκαλούν».

«Στο όνομα της ανεξαρτησίας και του δημοσίου συμφέροντος δρούσαν επί χρόνια ανεξέλεγκτα και σήμερα δηλώνουν άγνοια για τα ξέφρενα πάρτυ των δανείων» γράφει στην ανάρτηση του ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει:

«Όλοι όσοι διετέλεσαν πρόεδροι τραπεζών και κυρίως της τράπεζας της Ελλάδας να σταματήσουν να προκαλούν και να προετοιμαστούν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό».

 «Το πάρτυ τελείωσε» καταλήγει η ανάρτηση του κ. Ρήγα.

Δείτε την ανάρτηση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ:

Ηχηρή παρέμβαση αναφορικά με το Ασφαλιστικό έκανε πριν λίγες μέρες ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, στο πλαίσιο ομιλίας του σε συνέδριο του «Economist».
Κανε λόγο για ένα «δαπανηρό» ασφαλιστικό σύστημα το οποίο απορροφά το ένα τρίτο των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού, με ορισμένες συνταξιοδοτικές παροχές να παραμένουν «σχετικά γενναιόδωρες με βάση τα ελληνικά αλλά και τα διεθνή δεδομένα», αναδεικνύοντας και τον αυξημένο ρόλο τον οποίο, κατά την άποψή του, θα πρέπει να διαδραματίσουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
«Η οικονομική ασφάλεια μετά τη συνταξιοδότηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να παρέχεται από μία και μόνη πηγή: τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης, τα συνταξιοδοτικά προγράμματα που παρέχουν οι εργοδότες και οι προσωπικές αποταμιεύσεις είναι όλα τους απαραίτητα και συμπληρωματικά τμήματα ενός ενιαίου συστήματος που διασφαλίζουν προσιτό κόστος, επάρκεια και βιωσιμότητα» σημείωσε, εκφράζοντας ανησυχία και για την πορεία των εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές μετά την τελευταία αύξηση.
Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας την ομιλία Στουρνάρα, ανέφεραν ότι «ο διοικητής της ΤτΕ προωθεί απόψεις που είναι πιο ακραίες, ακόμα και από αυτές των υπερασπιστών του πιο σκληρού αμερικανικού φιλελευθερισμού», προσθέτοντας ότι οι απόψεις αυτές «οδηγούν στην πλήρη απορρύθμιση και είναι της λογικής ο καθένας μόνος του».


Spread the love