Spread the love


Σε μία τρυφερή και στοργική στιγμή συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός τον πρίγκιπα Κάρολο με τη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ, λίγο μετά την κηδεία της νονάς του, της κοντέσσας Μαουντμπάτεν της Βιρμανίας.

Συγκεκριμένα, ο Κάρολος έσκυψε, πήρε το χέρι της βασίλισσας Ελισάβετ, το οποίο ήταν καλυμμένο με ένα μαύρο γάντι και το ακούμπησε στο πρόσωπό του, ενώ μετά έσκυψε και τη φίλησε στο μάγουλο.

βασίλισσα Ελισάβετ

Ο πρίγκιπας Κάρολος πήγε εν συνεχεία στον πατέρα του, Φίλιππο, τον αγκάλιασε και τον φίλησε σταυρωτά.

Η βασιλική οικογένεια, μεταξύ των οποίων και η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Αντρέας και η Σοφία, συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία του Αγίου Παύλου για να τιμήσουν την μνήμη της κοντέσσας Πατρίτσια Μαουντμπάτεν, η οποία έφυγε από τη ζωή στα 93 της στις 13 Ιουνίου.

βασίλισσα Ελισάβετ

Η Πατρίτσια Μαουντμπάτεν ήταν η μεγαλύτερη κόρη του θείου του πρίγκιπα Κάρολου, Λούις.

Η ίδια από τύχη επιβίωσε μετά από μία βομβιστική επίθεση του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού, στην οποία σκοτώθηκαν ο πατέρας της, ο 14χρονος γιος της και η πεθερά της. Το σοκ της ήταν τόσο μεγάλο που για έξι μήνες μετά την επίθεση ξυπνούσε κλαίγοντας και ουρλιάζοντας.

Για περισσότερα από 30 χρόνια, η ίδια βοηθούσε γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους, μέσω φιλανθρωπικών ιδρυμάτων. Η ίδια είχε παντρευτεί τον Τζον Κνάτσμπουλ, με τον οποίο απέκτησε 8 παιδιά, ενώ είχε και 18 εγγόνια.

βασίλισσα Ελισάβετ

Ο πρίγκιπας Κάρολος απέδωσε φόρο τιμής στη νονά του, την οποία χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της ζωής του», σε ένα «κλειστό» γεύμα με 500 άτομα.

βασίλισσα Ελισάβετ

Φωτογραφίες: AP

Δείτε και άλλα θέματα με την βασίλισσα Ελισάβετ στο Lifeviews.gr (ΦΩΤΟ+VIDEO)



Spread the love