Spread the love


Την οδύνη τους και την θλίψη τους για τις καταστροφές και τους νεκρούς στην Μάνδρα εξέφρασε όλη η πολιτική ηγεσία της χώρας

Την οδύνη του για θύματα της θεομηνίας, που έπληξε την Δυτική Αττική και την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους της περιοχής εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας, ο κ. Παυλόπουλος, από τις πρωινές ώρες, ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη της κατάστασης από την περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου.

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τα συλληπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες στις περιοχές Μάνδρας και Νέας Περάμου, εξέδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Το ΚΚΕ επιρρίπτει ευθύνες στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς και στην περιφερειακή και τοπική διοίκηση για το ότι γνωρίζουν με λεπτομέρειες την όξυνση του προβλήματος και τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, όμως υλοποιούν έργα και υποδομές, που αποφασίζονται με βάση την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από τις πλημμύρες, εξέφρασε και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Το κομματικό κράτος αδιαφορεί εδώ και δεκαετίες για τις υποδομές σε αυτές τις περιοχές, αφήνοντας τους πολίτες απροστάτευτους. Μπράβο στην Πυροσβεστική και τα σωστικά συνεργεία που παλεύουν να σώσουν ότι σώζεται», αναφέρει χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων από τις πλημμύρες. Το κομματικό κράτος αδιαφορεί εδώ και δεκαετίες για τις υποδομές σε αυτές τις περιοχές, αφήνοντας τους πολίτες απροστάτευτους. Μπράβο στην Πυροσβεστική και τα σωστικά συνεργεία που παλεύουν να σώσουν ότι σώζεται.

Η Ένωση Κεντρώων, με ανακοίνωσή της, εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τα θύματα των ακραίων πλημμυρικών φαινομένων σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο Αττικής.

Το κόμμα εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και τονίζει ότι «δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για ευθύνες που υπάρχουν, λέμε όμως ξεκάθαρα ότι χρειαζόμαστε ένα κράτος σύγχρονο και ισχυρό που θα είναι προστάτης των πολιτών. Ένα κράτος που δεν θα γυρίζει την πλάτη στους πολίτες, αλλά θα τους δημιουργεί ασφάλεια».

Τη βαθιά του θλίψη για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τηνκαταστροφική καταιγίδα στη Μάνδρα Αττικής, εκφράζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας νωρίτερα είχε επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα. Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε για την κατάσταση και την πορεία των επιχειρήσεων.

Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να μεταβεί στο σημείο κυβερνητικό κλιμάκιο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη με τους φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης για τον συντονισμό των επιχειρήσεων, την άμεση αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων και την αποκατάσταση των ζημιών από τη φυσική καταστροφή.

Στον τόπο της τραγωδίας στη Μάνδρα και στις γύρω περιοχές μετέβησαν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος.



Spread the love