Spread the love


Βελτίωση σε τέσσερις τομείς διαπιστώνει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ/ΜΠΕ, το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στον απολογισμό που κάνει στη συνεδρίαση της Κ.Ο., αμέσως μετά δηλαδή, την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του κυβερνώντος κόμματος.

Βελτίωση της πορείας της χώρας, βελτίωση της οικονομίας, βελτίωση του πολιτικού κλίματος, βελτίωση και του νομοθετικού έργου.

Όσον αφορά το τελευταίο, το προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει στον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, τις σημαντικότερες νομοθετικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε η συμπολίτευση, με κορυφαία, όπως χαρακτηρίζει, στιγμή, την ολοκλήρωση της Β’ Αξιολόγησης του προγράμματος.

Οι πιο σημαντικές αυτές νομοθετικές πρωτοβουλίες είναι:

Το εφάπαξ βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία και την Υγεία. Το νομοσχέδιο για την αδήλωτη εργασία. Ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών. Οι ρυθμίσεις για τους ΟΤΑ. Η διευθέτηση του θέματος με την ΑΕΠΙ. Το νομοσχέδιο για τον ΟΑΣΘ. Το νομοσχέδιο για την κοινωνική οικονομία. Η οικειοθελής αποκάλυψη καταθέσεων. Και, η αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

Στον απολογισμό λειτουργίας της Κ.Ο., χαιρετίζεται το γεγονός ότι αξιοποιήθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα στο σύνολό της, ακόμη δηλαδή και οι νεότεροι (κοινοβουλευτικά-ηλικιακά) σήκωσαν στους «ώμους» τους κρίσιμους τομείς του κοινοβουλευτικού έργου.

Στον απολογισμό του προεδρείου, γίνεται αναφορά στη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τους Οικολόγους Πράσινους. Θετική και εποικοδομητική χαρακτηρίζεται, κατά πληροφορίες του Πρακτορείου, η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, χωρίς να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι διαφορετικά κόμματα, που εκκινούν από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες. Τα δύο κόμματα όμως συναντιούνται στα αδιέξοδα που βιώνει η κοινωνία, που είναι προϊόν της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σημειώνει το προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Και τα δύο κόμματα δεσμεύονται από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, επισημαίνεται επίσης.

Επιτυχημένη, εκ του αποτελέσματος, χαρακτηρίζεται, τέλος, η συνάντηση των δυνάμεων της Αριστεράς και της Οικολογίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 



Spread the love