Spread the love


Με την κυβερνητική πλειοψηφία να υπεραμύνεται της οικονομικής της πολιτικής και να εστιάζει στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τη κρίση και την αντιπολίτευση να αμφισβητεί τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της και να την κατηγορεί για επικοινωνιακές τακτικές, συνεχίζεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για τον κρατικό προϋπολογισμό 2018.

«Είναι ένας προϋπολογισμός με δημοσιονομικούς περιορισμούς, όμως είναι κοινωνικά δίκαιος και αναπτυξιακός. Πιστεύουμε ότι ανοίγει ένα παράθυρο αισιοδοξίας και δίνει μια σημαντική δυνατότητα να σχεδιάσουμε την ασφαλή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τη κρίση» επισήμανε ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας.

«Ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή για διαφάνεια. Και αυτή η μάχη θα δοθεί μεταξύ της μεγάλης προοδευτικής παράταξης και μιας νεοφιλελεύθερης δεξιάς παράταξης, την πιο ακραία που γνώρισε μεταπολιτευτικά η χώρα» τόνισε και κατέληξε: «Μόνο καθαρά χέρια και μάτια τίμια μπορούν να πάρουν στα χέρια τους το μέλλον της χώρας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, αντέτεινε ότι «η κυβέρνηση είναι ανερμάτιστη και ενώ παριστάνει, δήθεν, ότι είναι φιλοεργατική, μοιράζοντας φιλοδωρήματα ελεημοσύνης, την ίδια ώρα προχωρά σε αφαίμαξη του ελληνικού λαού».

«Σας μένει πια μόνο το τελευταίο σας ιδεολόγημα για δήθεν καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. Αλλά, ούτε καθαρή είναι ούτε έξοδος. Αποδείχθηκε περίτρανα ότι αυτός ο προϋπολογισμός δεν περνά τα τρία βασικά κριτήρια. Δεν υπηρετεί τα δημόσια οικονομικά, δεν είναι δίκαιος και δεν είναι αναπτυξιακός» υποστήριξε ο κ. Δένδιας.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τη φοροκεντρική πολιτική της που υπονομεύει την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από τη κρίση. Τα πλεονάσματα δεν θα προέλθουν από την ανάπτυξη, αλλά από την αφαίμαξη του ελληνικού λαού» υποστήριξε ο ειδικός αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος.

Για άδικο, αντιλαϊκό ταξικό προϋπολογισμό που παίρνει από τους πολλούς για να δώσει στους λίγους έκανε λόγο ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασοπουλος.

«Είναι ένας προϋπολογισμός copy paste με αυτούς των “γερμανοτσολιάδων”, όπως εσείς οι ίδιοι καταγγέλλατε, όταν ήσασταν αντιπολίτευση, χωρίς ίχνος ανάπτυξης» ανέφερε ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος.

«Είναι ο πιο αντιαναπτυξιακός και φοροεισπρακτικός προϋπολογισμός, από τη μεταπολίτευση και μετά. Το μόνο που κάνει είναι η διαχείριση της μιζέριας» τόνισε ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι ικανή να ρυθμίσει ούτε τα ρέστα και τα κέρματα που προμηθεύονται με αντίτιμο -και όχι δωρεάν- οι μικρέμποροι από τις τράπεζες για να εξυπηρετούν τους πελάτες τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς.

«Ο προϋπολογισμός δεν υπηρετεί ούτε την ανάπτυξη, ούτε την κοινωνική συνοχή, ούτε τη χρηστή διακυβέρνηση. Το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να περικόπτει τις αναπτυξιακές δαπάνες και να βαφτίζει αυτή την πολιτική κοινωνική δικαιοσύνη» ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Spread the love