Spread the love


Με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ρητά ότι η 17χρονη Αφγανή δεν πέθανε από λεπτοσπείρωση, και εμφανίζεται καθησυχαστικό, διευκρινίζοντας ότι οι ειδήσεις αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα..

Ανακοίνωση για το θάνατο της 17χρονης κοπέλας από το Αφγανιστάν που έμενε στον καταυλισμό του Ελληνικού και έχασε την ζωή της εξέδωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), διαψεύδοντας δημοσιεύματα που ανέφεραν τη λεπτοσπείρωση ως αιτία θανάτου.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ εμφανίζεται καθησυχαστικό, διευκρινίζοντας ότι οι ειδήσεις αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, επομένως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους πολίτες ή τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στους χώρους του πρώην αεροδρομίου.

Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, «Με αφορμή δημοσιεύματα που είδαν το φώς σχετικά με το τραγικό περιστατικό της 17χρονης Αφγανής, που κατέληξε στο ΓΝΑ Λαϊκό, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ενημερώνει με βάση τα ακριβή δεδομένα που του δόθηκαν, ότι το ενδεχόμενο λεπτοσπείρωσης, το οποίο αναφέρθηκε από ορισμένα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, αποκλείεται με βάση την κλινική εικόνα της ασθενούς και τις εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Ως εκ τούτου δεν πρέπει να προκαλείται σύγχυση και ανησυχία στην κοινή γνώμη, για τις αιτίες της δραματικής κατάληξης του περιστατικού, για το οποίο εκφράζεται η λύπη και η συμπάθεια του Οργανισμού, στους οικείους».



Spread the love