Spread the love


Αυτό το Πάσχα σκεφτείτε καλά τις μετακινήσεις σας γιατί η χώρα θα μείνει χωρίς τρένα και προαστιακό λόγω απεργίας των υπαλλήλων του ΟΣΕ που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του οργανισμού..

Ακινητοποιημένα θα είναι τα τραίνα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου έως το και το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα, λόγω απεργίας που προκήρυξε το συνδικάτο των εργαζόμενων, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η κινητοποίηση θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα του Μ. Σαββάτου και θα λήξει 40 ώρες αργότερα, στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) ζητά από την κυβέρνηση να «σταματήσει την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ», αλλά και από το επιβατικό κοινό να στηρίξει την απεργία.

Η ΠΕΠΕ υποστηρίζει ότι σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κανείς δεν θα μπορεί να εγγυηθεί «κοινωνική πολιτική» στις τιμές των εισιτηρίων, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι υπάρχει ενδεχόμενο «ιδιωτικού μονοπωλίου» στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

Τέλος, το συνδικάτο καταγγέλλει ότι εδώ και 16 μήνες η κυβέρνηση δεν έχει προσλάβει 105 μηχανοδηγούς που χρειάζεται ο ΟΣΕ



Spread the love