Spread the love


Απίστευτο αλλά πέρα για πέρα αληθινό δημοσίευμα, που κάνει όλους τους Έλληνες χαρούμενους.

Μόνο 2 στους 10 κορυφαίους νησιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης δεν είναι ελληνικοί, σύμφωνα με το Trivago Reputation Ranking 2016.

Δεν είναι τόσο ότι συνολικά στα 50 κορυφαία νησιά της Ευρώπης τα 31 είναι ελληνικά αλλά – κυρίως – ότι στα 10 κορυφαία, τα 8 είναι επίσης ελληνικά σύμφωνα με το Trivago Reputation Ranking 2016.

Νο 1: Isle of Arran
Νο 1: Isle of Arran

   Εντάξει, την πρωτιά μπορεί να μην έχει ελληνικό νησί – συγκεκριμένα στην πρώτη θέση βρίσκεται το  Isle of Arran του Ηνωμένου Βασιλείου – όμως η λίστα με τα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης έχει σε συντριπτική πλειοψηφία χρώμα ελληνικό.

Νο 2: Αστυπάλαια
Νο 2: Αστυπάλαια

Για την κατάρτιση των αποτελεσμάτων λήφθηκαν υπόψη όλα τα νησιά με τουλάχιστον 30 ξενοδοχεία, με το λιγότερο 20 κριτικές το καθένα.

Νο 3: Σίφνος
Νο 3: Σίφνος

    Στη δεύτερη θέση εμφανίζεται ο κορυφαίος ελληνικός προορισμός που δεν είναι άλλος από την Αστυπάλαια. Στο νούμερο 3 είναι η Σίφνος, 4η κατά σειρά η ΄Ιος και 5η η Φολέγανδρος. Στην 6η θέση εμφανίζεται ο δεύτερος ξένος προορισμός των πρώτων δέκα θέσεων, το ιταλικό Isola di Capri. Η Πάρος φιγουράρει στην έβδομη θέση και η Κεφαλονιά στην όγδοη. Νάξος στο νούμερο 9 και ΄Υδρα στο νούμερο 10 κλείνουν τη δεκάδα.

Νο 4: ΄Ιος
Νο 4: ΄Ιος

Κι όσο για τις φημισμένες Σαντορίνη και Μύκονο είναι στην 12η και στη 14η θέση, αντίστοιχα.

Νο 5: Φολέγανδρος
Νο 5: Φολέγανδρος

Σημειώνεται ότι το Trivago Reputation Ranking βασίζεται σε περισσότερες από 200 εκατομμύρια κριτικές ξενοδοχείων και συγκεντρώνει τους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως βάσει της φήμης τους συμπεριλαμβανομένων των κριτικών από τα booking sites που συνδέονται με την Τrivago.

Νο 6: Capri
Νο 6: Capri

Στη συγκεκριμένη έρευνα, η κατάταξη αντιπροσωπεύει το μέσο όρο αξιολόγησης των καλύτερων ξενοδοχείων ανά τα ευρωπαϊκά νησιά.

Νο 7: Πάρος
Νο 7: Πάρος
Νο 8: Κεφαλονιά
Νο 8: Κεφαλονιά
Νο 9: Νάξος
Νο 9: Νάξος
Νο 10: Υδρα
Νο 10: Υδρα


Spread the love