Spread the love


Ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου επανέλαβε την άποψη των ΗΠΑ ότι πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους για την Αθήνα.

Νέα παρέμβαση για το θέμα του ελληνικού χρέους έκανε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, μία μόλις ημέρα μετά τη συνάντηση που είχε με τον έλληνα υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στην Ουάσινγκτον.

«Έφθασε η ώρα για συμφωνία για την Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζακ Λιου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών των G7 στις 20 Μαϊου στην Ιαπωνία.

Ο υπ. Οικονομικών δήλωσε επίσης ότι η ελάφρυνση του δημόσιου χρέους αποτελεί μέρος-κλειδί των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.

Ο Τζακ Λιου μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι σκοπεύει να υπογραμμίσει την ανάγκη να αποφευχθεί μια νέα «δραματική κρίση» για τα μέτρα που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα, καθώς πλησιάζουν οι ημερομηνίες αποπληρωμής δανείων του Ιουλίου.

Οι ευρωπαϊκές απαιτήσεις για την εξοικονόμηση δημοσίων δαπανών είναι πολύ υψηλές, προσθέτοντας: «Θα πρέπει να υπάρξει κάποια παραχώρηση σε αυτές τις συνομιλίες».

O αμερικανός αξιωματούχος έκανε δηλώσεις σε πρωινό που παρέθεσε η εφημερίδα Christian Science Monitor με τα μέσα ενημέρωσης, και προσέθεσε:

«Ιδιαίτερα σε μια εποχή που πλησιάζει δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο για την Brexit, θα ήταν μια πολύ άτυχη στιγμή για να έχουμε άλλο έναν γύρο υψηλής έντασης διαπραγματεύσεων υγια την Ελλάδα».



Spread the love