Spread the love


Καμία παράταση δεν θα δοθεί μετά την 30ή Ιουνίου για τις φορολογικές δηλώσεις, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Μελετάται διεξοδικά η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το TAXIS, είπε ο αναπληρωτής υπουργό Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, όπως σημειώνεται σε σημερινή ανακοίνωση του επιμελητηρίου.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και του έθεσε τα μείζονα θέματα που σχετίζονται με την επιβίωση των ελευθέρων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, υπόψιν του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών τέθηκαν τα παρακάτω 15 προβλήματα:

1. Επαναφορά της ρύθμισης των 100 δόσεων για όλους τους οφειλέτες και απεμπλοκή της ρύθμισης από τις τρέχουσες οφειλές.

2. Σύνδεση των φορολογικών ταμειακών μηχανών με το taxis.

3. Μη εφαρμογή των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων για τις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες οντότητες και παράταση της εφαρμογής από το 2017 για τις υπόλοιπες οντότητες.

4. Το αφορολόγητο των μισθωτών – συνταξιούχων να εφαρμόζεται και για τους επαγγελματίες.

5. Φορολογικές ελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις για την απασχόληση προσωπικού με σχέσεις εξηρτημένης εργασίας.

6. Μείωση των προστίμων των 250 ευρώ και των 500 ευρώ στη μη υποβολή δηλώσεων παρακρατούμενων φόρων και κατάργηση του διπλασιασμού και του τετραπλασιασμού των ανωτέρω προστίμων σε περίπτωση υποτροπής εντός πενταετίας.

7. Απεμπλοκή της έκδοσης φορολογικής ενημερότητας από την υποβολή φορολογικής δήλωσης (π.χ. νέοι φορολογούμενοι, νέες εταιρείες κλπ.).

8. Τα ποσά υπερείσπραξης και τα ποσά επιστροφών να τακτοποιούνται από το φορολογούμενο μέσω taxis.

9. Παράταση των μεταβατικών διατάξεων του Ν.4337 / 2015 ( αφορά πλαστά και εικονικά) τόσο του αρχικού χρόνου των 90 ημερών, καθώς επίσης και τη ρύθμιση του οφειλόμενου ποσού σε 24 δόσεις (πάγια ρύθμιση).

10. Οι εκπρόθεσμες διακοπές φυσικών ή νομικών προσώπων να βασίζονται στο πραγματικό γεγονός.

11. Αδήλωτα κεφάλαια. Ποια είναι η πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών, ποιοι είναι οι συντελεστές και πότε θα τεθεί σε εφαρμογή.

12. Πότε θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση για την χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στις συναλλαγές.

13. Ο φόρος των μερισμάτων να παραμείνει στο 10%.

14. Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.

15. Εφαρμογή της απόφασης ΔΕΑΦ Α’ 1144110 ΕΞ 2015/5.11.2015.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι ήδη μελετάται διεξοδικά η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το TAXIS, ενώ εξετάζεται και η πιθανότητα οι διαμεσολαβούντες να θεωρηθούν μισθωτοί.

Αλεξιάδης: Καμία παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Καμία παράταση δεν θα δοθεί μετά την 30ή Ιουνίου για τις φορολογικές δηλώσεις, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, καλώντας τους φορολογούμενους να τακτοποιήσουν έγκαιρα τις εκκρεμότητές τους.

«Είπαμε για 30 Ιουνίου και δεν σκοπεύουμε να μπούμε σε μια λογική παρατάσεων» ξεκαθάρισε στο «Πρακτορείο 104,9» ο κ. Αλεξιάδης, διευκρινίζοντας ότι παράταση θα δοθεί μόνο αν υπάρξει πρόβλημα στο Taxis.

«Αν μια μέρα δεν δουλέψει το Taxis θα δοθεί μια μέρα παράταση» εξήγησε και απευθυνόμενος στους φορολογούμενους πρόσθεσε: «Κάνω παράκληση να τρέξουν όλοι να λύσουν αυτή την εκκρεμότητα, άλλωστε πολλοί φορολογούμενοι το κάνουν ήδη διότι έχουν είτε επιστροφή φόρου, είτε μηδενικές φορολογικές δηλώσεις».

Ο κ. Αλεξιάδης υπενθύμισε ότι για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος θα ισχύσει η πληρωμή σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, ξεκινώντας από τον Ιούλιο, αλλά υπενθύμισε ότι το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει επιπλέον διάταξη για την πληρωμή του φόρου και σε μηνιαίες δόσεις, έως και τον Δεκέμβριο του 2016. «Αν κάποιος καταθέσει τώρα τη δήλωση και γίνει εκκαθάριση μέσα στον Μάιο, θα μπορεί από τον Ιούνιο να χρησιμοποιήσει αυτό το μέτρο» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.



Spread the love