Spread the love


Τις επόμενες ημέρες, 15 πράκτορες της Europol θα εγκατασταθούν στα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προκειμένου να υπάρχει αποτελεσματικότερη διαχείριση των πληροφοριών στο προσφυγικό και την ασφάλεια στης Ευρώπης.

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τζιχαντιστών σε hotspot στην Ελλάδα αλλά και την Ιταλία ξεκινάει το προσεχές διάστημα η Europol, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Εl Pais.

Το επίμαχο δημοσίευμα, επικαλούμενο δηλώσεις του επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Europol Μανουέλ Ναβαρέρε Πανίγκουα, αναφέρει ότι η υπηρεσία θα ξεκινήσει να στέλνει ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό σε προσφυγικούς καταυλισμούς σε Ελλάδα, Ιταλία αλλά και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να βοηθήσουν στον εντοπισμό πιθανώς επικίνδυνων ατόμων με εξτρεμιστική δράση ανάμεσα στους πρόσφυγες.

Ο ίδιος τόνισε στην εφημερίδα ότι τζιχαντιστικές οργανώσεις εκμεταλλεύονται το μεταναστευτικό κύμα, παριστάνοντας τους πρόσφυγες για να μπουν κρυφά στην Ευρώπη. H Ευρωπαϊκή υπηρεσία αστυνόμευσης θα εργαστεί και για την εξάρθρωση δικτύων παράνομης μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών στις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

«Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός» ανέφερε ο αξιωματούχος, που συμπλήρωσε παράλληλα ότι οι «επισκέπτες αστυνομικοί» θα ξεκινήσουν το έργο τους από το καλοκαίρι και μετά.

Ειδικοί πράκτορες της Europol στα ελληνικά νησιά

Τις επόμενες ημέρες, 15 πράκτορες της Europol θα εγκατασταθούν στα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προκειμένου σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
να υπάρχει αποτελεσματικότερη διαχείριση των πληροφοριών που σχετίζονται με το προσφυγικό και την ασφάλεια στην Ευρώπη.

Το θέμα αυτό, κυριάρχησε στην συνάντηση που πραγματοποίησαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας μαζί με τον διευθυντή της Europol Ρομπ Γουεϊνράιτ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα.

Σκοπός της παρουσίας τους είναι να μεταφέρονται και να αξιολογούνται ταχύτερα οι όποιες πληροφορίες αφορούν κυρίως σε διακινητές, αλλά και για ύποπτους τζιχαντιστές, εφόσον θα μπορούσε να προκύψει κάτι τέτοιο κατά τη διαδικασία πρώτης καταγραφής.



Spread the love