Spread the love


«Η οικονομία και το νόμισμα αποκτούν νόημα μόνον όταν υπηρετούν τον Άνθρωπο. Η ρήση του Πρωταγόρα συνιστά τον κοινό ευρωπαϊκό δείκτη πορείας: «Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος».

“Αν η Ελλάδα δεν διανοείται το μέλλον της εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολλώ μάλλον η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα είναι αυθεντική, κατά τις ιδρυτικές της αρχές, δίχως την Ελλάδα. Το μήνυμα αυτό είναι εξαιρετικά επίκαιρο σήμερα, υπό το βάρος της προσφυγικής κρίσης, αφού επί του πεδίου τούτου η Ευρώπη, αν θέλει να επιβιώσει και να μεγαλουργήσει, πρέπει να συνειδητοποιήσει πως στο επίκεντρό της δεν βρίσκεται το νόμισμα αλλά ο άνθρωπος”.

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε ιδιαίτερη μνεία σε πέντε από τα δεκατρία ψηφίσματα εκείνης της Εθνοσυνέλευσης και προσδιόρισε σε δύο φράσεις το χρέος των σύγχρονων Ελλήνων:

«Οφείλουμε να υπερασπισθούμε την εθνική μας κληρονομιά και να διασφαλίσουμε ένα αντάξιο αυτής μέλλον, παραμερίζοντας τα λίγα και μικρά που μας χωρίζουν και υπηρετώντας τα πολλά και μεγάλα που μας ενώνουν, ιδίως σε κρίσιμες περιστάσεις όπως οι σημερινές.»

«Ως άξιοι συνεχιστές της παράδοσης των Προγόνων μας και του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας που θεμελίωσαν, οφείλουμε να συμβάλλουμε, ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε αυτή η μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια να συνειδητοποιήσει πως το μέλλον της εξαρτάται από την υπεράσπιση του βασικού της μεγέθους, όπως αυτό προσδιορίσθηκε από τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της. Και το μέγεθος αυτό είναι ο Άνθρωπος, η αξία του και η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του ως συστατικά στοιχεία της πραγματικώς φιλελεύθερης ιδεολογίας.»

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την ανακήρυξή του ως Επιτίμου Δημότη του δήμου Αργους-Μυκηνών.

Η δήλωση του έχει ιδιαίτερη σημασία, λίγες μέρες πριν από το κρίσιμο eurogroup της Δευτέρας, όπου κρίνεται η τύχη της αξιολόγησης. Όπως υποστηρίζουν και από το Μέγαρο Μαξίμου οι υποχωρήσεις έχουν τελειώσει.

Από δω και πέρα δεν έχει νόημα. Ο Πρωθυπουργός θα υπογράψει αυτά που συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο.

Η εμμονή του κ. Σόιμπλε και άλλων, αποσκοπούν πλέον στην διάλυση της χώρας. Και γι αυτό η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας αποκτά αξία.

Διότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η διάλυση της χώρας χωρίς καμιά αντίσταση.

Το ευρώ έχει αξία αν υπηρετεί τη χώρα. Δεν μπορεί να συμβαίνει το αντίθετο. Για όποιον θέλει να καταλάβει.



Spread the love