Spread the love


Από εδώ και πέρα οι διαφημίσεις στο εξωτερικό για τη φέτα, το δυναμικότερο προϊόν της Θεσσαλίας, δε θα συνοδεύονται απαραίτητα από μπουζούκι και ηλιόλουστα ελληνικά τοπία.

Η φέτα παύει να είναι προϊόν ΠΟΠ, δηλαδή προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης, καθώς εμπορικές συμφωνίες επιτρέπουν στον Καναδά και τη Νότια Αφρική να παρασκευάζουν τυρί και να το ονομάζουν feta cheece.

Η Ελλάδα κατάφερε να είναι η μοναδική χώρα που έχασε την κατοχύρωση της ναυαρχίδας των εθνικών της ΠΟΠ προϊόντων, οι εξαγωγές της οποίας μάλιστα ξεπερνούν τα 380 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωνε μέχρι πρότινος ότι δε θα υπογράψει την εμπορική συμφωνία της Ε.Ε., απειλώντας ακόμη και με βέτο. Τελικά, η μάχη χάθηκε και τώρα ο Βαγγέλης Αποστόλου ρίχνει το μπαλάκι στην προηγούμενη κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι το deal είχε κλείσει από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Σα να μην έφτανε η φέτα, χάσαμε και το greek yogurt. Η Τσεχία μετά από έγκριση της Κομισιόν έχει το δικαίωμα να παρασκευάζει και να διοχετεύει στις διεθνείς αγορές γαλακτοκομικό προϊόν που θα το ονομάζει ελληνικό γιαούρτι!



Spread the love