Spread the love


Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το μεσημέρι τη Δευτέρας (13.06.2016) ξέσπασε φωτιά κοντά στον οικισμό της Κνωσσού στο Ηράκλειο. Άμεσα σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς οι φλόγες απειλούν τα σπίτια! Αγωνία και για τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως η φωτιά ξεκίνησε από σημείο όπου υπάρχουν ξερά χόρτα. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 24 πυροσβέστες και 11 οχήματα, δυο πεζοπόρα τμήματα των 25 ατόμων καθώς και τρεις βυτιφόρες. Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

Το έργο των πυροσβεστών βρίσκεται ακόμη πιο δύσκολο εξαιτίας των ισχυρότατων ανέμων που πνέουν στην περιοχή, με τις δυνάμεις να δίνουν μάχη για να μην φτάσει η φωτιά στα σπίτια αλλά και στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία στην Κρήτη. Έντρομοι οι κάτοικοι της περιοχής, έχουν βγεί από τα σπίτια τους, βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν τις περιουσίες τους.

Κάτοικος της περιοχής είδε τις φλόγες να φτάνουν στο πατρικό του και χρειάστηκε η βοήθεια πυροσβεστών και άλλων συγχωριανών του για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Το έργο της κατάσβεσης γίνεται δύσκολο και εξαιτίας της στενότητας των δρόμων και του δύσβατου της περιοχής αφού καίγεται και αγροτική έκταση. Ελιές έχουν καεί ήδη, ενώ στην περιοχή βρίσκονται και πυλώνες της ΔΕΗ, όπου έφτασε η φωτιά και προκλήθηκε διακοπή ρεύματος, Οι πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει ολόκληρη την περιοχή.



Spread the love