Spread the love


Πραγματικότητα γίνεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα η πρώτη μεταμόσχευση πέους στην Ελλάδα. Μάλιστα ένας 29χρονος Γάλλος θα ταξιδέψει στην Ελλάδα προκειμένου να βρει λύση, καθώς διαθέτει ένα «ανύπαρκτο» πέος, γεγονός που του δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη ζωή του.

Ο Γάλλος Camille Franciosi, δηλώνει πως δεν νιώθει ολοκληρωμένος κι έχει κάνει πολλές φορές απόπειρα αυτοκτονίας εξαιτίας του προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Ο 29χρονος Γάλλος τόνισε συγκεκριμένα σε δηλώσεις του: «Δεν μπορώ να έχω φυσιολογική σεξουαλική ζωή, έχω κάνει απόπειρες αυτοκτονίας, δεν μπορώ να έχω μία σύντροφο. Στο σχολείο είχα προβλήματα, γιατί μου έλεγαν ότι λόγω έλλειψης πέους δεν είμαι άντρας. Είναι κάτι που δεν μπορείς να μοιραστείς, έτσι το κρατούσα για εμένα. Μίλησα με τον κ. Κωνσταντινίδη και με τον κ. Kojovic και φτιάξαμε έναν χώρο στο διαδίκτυο (http://arepahs.eu/), όπου οι άνθρωποι με τέτοιου είδους προβλήματα μπορούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας και να ενημερωνόμαστε. Ψάχναμε για 25 ολόκληρα χρόνια να βρούμε ένα σοβαρό κέντρο και να απευθυνθούμε για βοήθεια. Πήγα σε διάφορους γιατρούς σε όλη την Ευρώπη, αλλά κανείς δεν ήθελε να πάρει το ρίσκο. Μόνο ο κ. Κωνσταντινίδης, ο κ. Merwe και ο κ. Kojovic αποφάσισαν να με βοηθήσουν. Ακόμη και όταν γνωρίζω μια κοπέλα, νιώθω πως δεν είμαι ολόκληρος. Το μυαλό είναι μεγαλύτερο πρόβλημα και από το σώμα».

Η μεταμόσχευση πέους θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαφυλικής Χειρουργικής και Μεταμόσχευσης Γεννητικών Οργάνων, ενώ η διεξαγωγής της επέμβασης θα γίνει με την συνεργασία του Δρ Andre Van Der Merwe, καθηγητής Ουρολογίας και διευθυντής του Ουρολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Stellenbosch στη Νότιο Αφρική, του Δρ Vladimir Kojovic, επίκουρος καθηγητής Ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου και του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, συντονιστής και υπεύθυνος του Κέντρου Διαφυλικής Χειρουργικής Μεταμόσχευσης Γεννητικών Οργάνων, διευθυντής της Κλινικής Σεξουαλικής Υγείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Το πρώτο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαφυλικής Χειρουργικής & Μεταμόσχευσης Γεννητικών Οργάνων είναι  αποτέλεσμα της συνεργασίας του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και είναι το πρώτο στην Ευρώπη όσο αφορά το συνδυασμό των δύο τεχνικών. Το νέο Κέντρο απευθύνεται σε άνδρες με ακρωτηριασμένος πέος εξαιτίας ατυχήματος ή ιατρικών λόγων (καρκίνος του πέους), διαφυλικά πρόσωπα (που από γυναίκες θέλουν να γίνουν άνδρες), πάσχοντες από σοβαρούς επισπαδίες (είναι μία πάθηση που μικραίνει πάρα πολύ το πέος).



Spread the love