Spread the love


Την Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, το νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο.

Σταδιακά από το μεσημέρι, οι νεφώσεις και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Στερεά και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν αρχικά στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο, στη συνέχεια σε όλη τη νότια Πελοπόννησο, τις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη, και προς το βράδυ στην ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από ισχυρές ριπές ανέμου.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 1 έως 16 βαθμούς, στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία από 4 έως 15, στη Στερεά και την Πελοπόννησο από 8 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 19, στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 20 και στην Κρήτη από 12 έως 23.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με ενίσχυση προς το βράδυ οπότε θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ με ενίσχυση από το μεσημέρι και από δυτικά προς ανατολικά, οπότε θα φτάνουν και τα 9 μποφόρ με πολύ ισχυρές ριπές. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχοπτώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις, αρχικά 4 έως 6 μποφόρ και από το μεσημέρι 5 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς.

Τρίτη

Στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στο νότιο Ιόνιο και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα στα ορεινά της Πελοποννήσου. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 και στα νότια πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Δείτε περισσότερα: hnms.gr



Spread the love