Spread the love


Kάτι ξεχωριστό ετοιμάζεται στην Αμοργό. Στα σκαριά βρίσκεται η διοργάνωση ενός διεθνούς τουρνουά free diving.

Θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2017. Για την ιδέα του free diving και γενικά για την όλη πρωτοβουλία μιλάει στο amorgos-news.gr, η Βιβή Δρακά αθλητικογράφος, εμπνευστής και πρωτεργάτης της διοργάνωσης.

1. Πώς προέκυψε η ιδέα να διοργανώσετε ένα διεθνές τουρνουά free diving στην Αμοργό;

Σε μία από τις πολλές βόλτες στην Αγία Αννα σκέφτηκα πως η Αμοργός έχει χρόνια τώρα ένα πολύ ισχυρό χαρτί,την ταινία Le grand bleu και πως ίσως δεν έχει εκμεταλευτεί όσο θα έπρεπε την αναγνωρισιμότητα που πήρε από την ταινία.

Βλέποντας και τον σκηνοθέτη Λυκ Μπεσόν να κολυμπά πέρυσι εκεί και σε συνδυασμό με την επαγγελματική μου ιδιότητα -είμαι αθλητικογράφος – έλαμψε στο μυαλό μου η ιδέα να διοργανώσουμε ενα διεθνές τουρνουά free diving στο μέρος που γυρίστηκε βασικό κομμάτι της ταινίας. Και αυτό υλοποιούμε σε συνεργασία με την ελληνική ομοσπονδία ελεύθερης κατάδυσης την AIDA HELLAS ,την AIDA INTERNATIONAL,τον Δήμο Αμοργού,την περιφέρεια και τον ΕΟΤ. Το τουρνουά θα λέγεται AUTHENTIC BIG BLUE και θα γίνεται κάθε χρόνο το Σεπτέμβρη αρχής γενομένης τον Σεπτέμβρη του 2017.

unnamed-52

2. Ποιος ο σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας;

Ο σκοπος ειναι πολλαπλός. Πρώτον η φήμη του BIG BLUE θα αρχίζει να ξεφτίζει σε λίγα χρόνια αφού στις επόμενες γενιές δεν θα «λέει» κάτι η ταινία ,δεν θα τις γοητεύει. Με τους αγώνες θα κρατήσουμε τον μύθο ζωντανό.Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία, χρονιά με τη χρονιά, να επεκτείνεται η τουριστική σεζόν αφού όσο πιο γνωστή γίνεται η διοργάνωση τόσο θα μεγαλώνει και η προσέλευση αθλητών αλλά και φίλων του αθλήματος. Το βασικότερο είναι πως θα διαφημίζεται το νησί μέσω τως δημοσιότητας στην οποία έχουμε στηρίξει πολλά. Η εικόνα σήμερα είναι το παν γι αυτό συνεργαστήκαμε με την ICARUS ,εταιρεία διεθνώς αναγνωρισμένη που έχει κάνει πολλές τηλεοπτικές παραγωγές σε παρόμοιες διοργανώσεις και θα μοιράσει την εικόνα από τους αγώνες σε πάνω από 40 χώρες και τα δίκτυά τους.

unnamed-24

Επίσης θα υπάρξει προβολή σε όλα τα ελληνικά κανάλια ενώ θα παραδοθεί σε μας 25λεπτο ντοκυμαντέρ που θα περιέχει τη διοργάνωση αλλά και όσα υπέροχα έχει να δείξει η Αμοργός. Οι αγώνες επίσης δεν θα απευθύνονται μόνο στον πρωταθλητή αλλά και στους ερασιτέχνες κάποιου επιπέδου αφού για μας σημασία έχει η εξωστρέφεια και η χρήση των αγώνων ως τουριστικού εργαλείου.

Η Αμοργός μπορεί να γίνει σημαντικός καταδυτικός προορισμός και το brand name BIG BLUE της δίνει υπεροχή. Ώρα να το εκμεταλλευτούμε.

unnamed-112

3. Παράλληλα με το free diving σχεδιάζετε τις ίδιες ημερομηνίες να πραγματοποιείται και ένα γαστρονομικό φεστιβάλ. Τι ακριβώς θα είναι αυτό;

Επειδή το άθλημα από μόνο του είναι πιο πολύ τηλεοπτικό -δηλαδή δεν έχει εξέδρα-σκεφτήκαμε να δώσουμε ένα ακόμα ενδιαφέρον στο κοινό εκείνες τις μέρες. Να τιμήσουμε και να μυήσουμε τον κόσμο στην αμοργιανή κουζίνα. Με διάφορες εκδηλώσεις σε όλο το νησί. Ακόμα δεν θα σας μιλήσω για το ακριβές πρόγραμμα,άλλωστε έχουμε πολλούς μήνες ακόμα να τα λέμε και να κρατάμε και τον κόσμο σε μια δημιουργική αγωνία. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να πω πως χρειαζόμαστε όλους τους Αμοργιανούς να αναλάβουν ρόλους ,να κάνουν δικές τους τις διοργανώσεις,να πιστέψουν σε αυτές και τότε αυτές θα «απογειωθούν» ,θα είναι μονόδρομος η επιτυχία τους.

Να μην παραλείψω να σας πω πως σχεδιάζουμε και ένα ντοκιμαντέρ για το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής, αφού αυτή η τόσο μεγάλη γιορτή δεν έχει ποτέ κινηματογραφηθεί ολόκληρη. Από την αρχή των προετοιμασιών ως το τέλος. Ήδη έχουμε μιλήσει με τον Δήμαρχο και γι αυτό αλλά έχουμε πάρει και την συγκατάθεση του εμβληματικού αρχιμάγειρα του πανηγυριού,του Βαγγέλη Μενδρινού. Φανταστείτε από μόνο του αυτό πόσο δυνατή διαφήμιση θα είναι για το νησί.

unnamed-32

4. Ποιοι συνέβαλαν στη δημιουργία αυτών των project;

Η ομάδα που έχω συγκροτήσει και είναι οι καλύτεροι του τομέα τους. Ο Δημήτρης Κούμουλος πρόεδρος της AIDA HELLAS, ο αντιπρόεδρος Χρήστος Παπαδόπουλος που θα έχουν την ευθύνη του αγωνιστικού κομματιού, ο Κώστας Κουμάργιαλης της XTERRA που θα έχει την οργανωτική ευθύνη, η εταιρεία ICARUS που θα έχει την ευθύνη της τηλεοπτικής παραγωγής.

Στο γαστρονομικό ο Νίκος Δαδίτσιος που είναι ο επικεφαλής του εγχειρήματος, ένας άνθρωπος με τρομερή εμπειρία στις διοργανώσεις μεγάλων και πρωτότυπων γαστρονομικών εκδηλώσεων και ο Πέτρος Μαρκαντωνάτος ιδιοκτήτης του οινοποιείου GENTILINI που θα έχει την ευθύνη σε όσα θα κάνουμε για το κρασί και τα αποστάγματα. Θα υπάρξουν και άλλοι σημαντικοί συνεργάτες απλά δεν έχουμε ακόμα ολοκληρώσει τις συζητήσεις μαζί τους.

Πρέπει να πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο κο Φωστιέρη, τον project manager εκ μέρους του Δήμου τον Λευτέρη Καραίσκο που ανταποκρίνεται άμεσα σε ότι του ζητώ και μοιράζεται αυτό το όραμα, όλο το δημοτικό συμβούλιο, την τουριστική επιτροπή, τους προέδρους των επαγγελματιών του νησιού και τους προέδρους των συλλόγων. Ευχαριστώ επίσης την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά,τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαργαρίτη και τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Λεονταρίτη.

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον Δημήτρη Συνοδινό και το Amorgos Diving center -άψογοι επαγγελματικά-αφού χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε πολλά από όσα πρέπει, στον Γιάννη Ψακή που οι θαλασσινές του γνώσεις ως ψαράς ήταν και είναι υπερπολύτιμες ,την Ελευθερία Ψυχογιού που δίνει όλο της το «είναι», τη Δέσποινα Παναγιώτου που θα αναλάβει μεγάλο κομμάτι του εθελοντισμού και όλους τους φίλους στην Αμοργό για τον ενθουσιασμό τους.
Ελπίζω να μην ξέχασα κανέναν…

5. Τι σημαίνει η Αμοργός για εσάς;

Σε αυτήν την ερώτηση θα απαντήσω με ένα στίχο του Ελύτη από το Μονόγραμμα
«Στόν Παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί
Απαράλλαχτο εσύ κι ένα σπίτι στή θάλασσα

Μέ κρεβάτι μεγάλο καί πόρτα μικρή
Έχω ρίξει μές στ’άπατα μιάν ηχώ
Νά κοιτάζομαι κάθε πρωί που ξυπνώ»

Αυτό είναι η Αμοργός,έρωτας με την πρώτη ματιά.

 

Από το amorgos-news.gr



Spread the love