Spread the love


Το άρμα με Τσίπρα και Σόιμπλε στο καρναβάλι του Ρεθύμνου

Ένα άρμα στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και o Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τραβάει για δεύτερη χρονιά τα βλέμματα στο καρναβάλι του Ρεθύμνου.

Στο συγκεκριμένο άρμα, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να… γυαλίζει τα παπούτσια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

 

Διαβάστε για το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι είναι ένας θεσμός Πολιτισμού και Δημιουργίας, τον οποίο η Δημοτική Αρχή προσπαθεί κάθε χρόνο να ενισχύει και να εμπλουτίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αλλά, η πιο σπουδαία παράμετρος αυτού του θεσμού είναι ο εθελοντισμός, οι πινελιές του οποίου δίνουν τη διαφορά κάθε χρονιά!

Μια πλατιά και αυθόρμητη προσφορά από ανθρώπους όλων των ηλικιών, που υποστηρίζουν με πάθος το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, το ενδυναμώνουν με αβίαστη και πληθωρική αγάπη, το πλουτίζουν με πρωτότυπες ιδέες και το βοηθούν ουσιαστικά με εθελοντική προσφορά εργασίας σε κάθε βήμα του, σε κάθε εκδήλωσή του!

Το Ρέθυμνο, μέσα από το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, προβάλλει την ιδιαίτερη ταυτότητα του ανθρώπινου δυναμικού του και αναδεικνύει την μακραίωνη ιστορία του και την πλούσια παράδοσή του.

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το ρεθυμνιώτικο καρναβάλι, με εκδηλώσεις για τις επόμενες ημέρες μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, εμπλουτισμένες με νέες πρωτότυπες ιδέες και δράσεις που έχουν προγραμματισθεί.

«Είμαστε άριστα προετοιμασμένοι για την διοργάνωση του φετινού καρναβαλιού και για την υποδοχή των επισκεπτών μας. Σε άψογη συνεργασία, όπως κάθε χρόνο, με όλες τις αρμόδιες αρχές και φορείς, υποσχόμαστε μια αξέχαστη εμπειρία σε όλους όσοι βρεθούν κοντά μας αυτό το τετραήμερο» δήλωσε ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης, ενώ τόσο από πλευράς διοργανωτών όσο και από φορείς συστήνεται η προσοχή και ασφάλεια προς όλους, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα, δίνοντας παράλληλα οδηγίες και συστάσεις στους επισκέπτες και στους εμπλεκόμενους με τη διοργάνωση.

Και από πλευράς της ένωσης γονέων και κηδεμόνων, επισημαίνεται πως: «Μπορεί ο οίνος να ευφραίνει καρδίαν, όμως μόνο όταν καταναλώνεται με μέτρο από τους ενήλικες. Στην αντίθετη περίπτωση, σε εκείνη δηλαδή, όπου ανήλικοι καταναλώνουν αλκοόλ, η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου. Ποιοί όμως είναι οι λόγοι που ένας μαθητής θα θέσει εαυτόν σε μία τέτοια διαδικασία; Συνήθως, για να προκαλέσει τους συνομηλίκους του σε ένα παιχνίδι “μαγκιάς”. Όμως, το ποτό δεν είναι παιχνίδι. Κανένας δεν κατάφερε να διατηρήσει τον αυτοέλεγχο και την αξιοπρέπειά του, έχοντας πιει ανεξέλεγκτες ποσότητες από οινοπνευματώδη ποτά και δυστυχώς η κατάληξη δεν είναι άλλη από το κατώφλι του νοσοκομείου, όπου παράσχονται οι πρώτες βοήθειες. Σε περίπτωση που κάποιος φίλος σας, σας πιέσει να πιείτε, αρνηθείτε ευγενικά και προσπαθήστε να τον συνετίσετε. Το αλκοόλ δεν είναι εφάμιλλο της φιλίας και της εμπιστοσύνης. Το αλκοόλ δεν κάνει διακρίσεις ούτε φύλου ούτε ηλικίας. Χτυπά “ύπουλα”».

Σήμερα Παρασκευή οι κρητικές παραδοσιακές καντάδες, από το απόγευμα με τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου, και οι περισσότεροι μουσικοί της πόλης με τις ομάδες του ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού, θα αναβιώνουν το έθιμο της κρητικής καντάδας. Δεκάδες λύρες, λαούτα, μαντολίνα και κρητικές μαντινάδες, θα στολίσουν με τους σκοπούς τους, τους δρόμους της πόλης.

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ημέρας θα είναι η παιδική παρέλαση, η οποία ξεκινάει στις 5 το απόγευμα με χιλιάδες παιδιά, που θα ξεκινήσουν από το κέντρο και θα τερματίσουν στο 3ο Γυμνάσιο, για ένα μεγάλο παιδικό πάρτι. Εκείνη την ώρα, γύρω στις 9, θα ξεκινήσει η νυχτερινή παρέλαση, με τα βραζιλιάνικα κρουστά Batala Creta, που θα δώσουν το σύνθημα στις ομάδες του ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού, οι συμμετέχοντες των οποίων φορώντας τις στολές από παλαιότερες διοργανώσεις, αλλά και επισκέπτες της πόλης θα περιδιαβούν στους δρόμους για να καταλήξουν στις 22:30 στην πλατεία Μικρασιατών για μία μεγάλη συναυλία, αναμένοντας όλοι μαζί πια το ξημέρωμα της Κυριακής 26 του μήνα, για την προετοιμασία και τον τελικό συντονισμό της μεγάλης παρέλασης πληρωμάτων και αρμάτων που θα ξεκινήσει στις 2.00 το μεσημέρι. Οι καρναβαλικές ομάδες είναι 36 και τα άρματα 30, ενώ αναμένεται να παρελάσουν πάνω από 15.000 άτομα, συνοδευόμενα όπως κάθε χρόνο, από το Βασιλιά Καρνάβαλο και τη συνοδεία του.

Όλες οι υπηρεσίες του νομού βρίσκονται σε ετοιμότητα για να υποδεχθούν τους επισκέπτες από την υπόλοιπη Κρήτη και την Ελλάδα, ενώ έχουν κοινοποιηθεί αρμοδίως, τόσο οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ο προγραμματισμός του πάρκινγκ, αλλά και η καθολική απαγόρευση των υπαίθριων ψησταριών και των παράνομων μικροπωλητών, που είναι ένα ακόμη μέτρο για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Από πλευρά τους, οι καταστηματάρχες εστίασης της πόλης, καλούν τον κόσμο να εμπιστευθεί τα καταστήματα που λειτουργούν νόμιμα, ενώ στην όλη διοργάνωση, σημαντική θα είναι η βοήθεια και των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, αφού και φέτος θα λειτουργήσουν τρεις σταθμοί παροχής βοήθειας.

Δείτε το site του Ρεθυμνιώτικου Καρναβαλιού

Δείτε το site του Δήμου Ρεθύμνου

 



Spread the love