Spread the love


Σύλληψη επιχειρηματία για «El-Greco» .Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 81χρονος επιχειρηματίας συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στο Μαρούσι.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται 81χρονος επιχειρηματίας, στο σπίτι του οποίου στη Μάνδρα Αττικής βρέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων, αρκετά αρχαία αντικείμενα, καθώς και ένας πίνακας ζωγραφικής του Κρητικού ζωγράφου, γλύπτη και αρχιτέκτονα της Ισπανικής Αναγέννησης, Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Σύλληψη

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 81χρονος επιχειρηματίας συνελήφθη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο Μαρούσι και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και περί όπλων.

Διαβάστε πληροφορίες για τον El-Greco

Στο σπίτι του 81χρονου στη Μάνδρα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 23 εικόνες βυζαντινής περιόδου, ένας επιτάφιος, πέντε άμφια, 108 αρχαία νομίσματα, μία πήλινη κεφαλή και το χρηματικό ποσό των 21.000 ευρώ.

Σύλληψη

Σύλληψη

Σύλληψη

Σύλληψη Σύλληψη

Σύλληψη

 

Επίσης, βρέθηκε ένας πίνακας μεγάλης αξίας, καθώς και ένα πολυβόλο στηριζόμενο σε τρίποδο, που χρονολογείται προ του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύλληψη

Ακόμη, στο σπίτι του συλληφθέντα η αστυνομία βρήκε: δύο βλήματα όλμων, ανενεργά Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, επτά πιστόλια και πέντε γεμιστήρες, τρία περίστροφα, μία επαναληπτική καραμπίνα, με τροποποιημένο γεμιστήρα, ένα τυφέκιο με διόπτρα και σιγαστήρα, πλήθος φυσιγγιών, διαφόρων διαμετρημάτων, μία χειροβομβίδα αμυντικού τύπου ανενεργή, μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο, μαχαίρια και σουγιάδες, ξίφη, σπαθιά και ένα ξιφίδιο.

Μετά την σύλληψη του επιχειρηματία, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πίνακας που βρέθηκε στην κατοχή του 81χρονου είναι του ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, γνωστού και με το ισπανικό προσωνύμιο El Greco.

Ακόμα δεν έχει πιστοποιηθεί εάν ο πίνακας είναι αυθεντικός ή πιστή αντιγραφή. Γι’ αυτό, θα αποφανθεί η Εθνική Πινακοθήκη.

Δείτε το site της Εθνικής Πινακοθήκης

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για σχέσεις του 81χρονου που έγινε η σύλληψη του με τη «συμμορία των Ρομά», ωστόσο στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς ήταν υποψήφιο θύμα των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρελθόν ο 81χρονος είχε πουλήσει τρία όπλα σε έναν άνθρωπο που είχε σχέση με τη «συμμορία των Ρομά».

 

 

 



Spread the love