Spread the love


Δεν κατάφερε τελικά ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος να συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ προκειμένου να πληρώσει την εγγύηση της αποφυλάκισής του και θα επιστρέψει στον Κορυδαλλό.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναμένεται να οδηγηθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, μετά από περίπου έναν μήνα νοσηλείας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση.

Η οικογένειά του δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 200.000 ευρώ που είχε επιβληθεί από το Πενταμελές Εφετείο ως χρηματική εγγύηση για την αποφυλάκισή του και ως εκ τούτου ο πρώην υπουργός πρέπει να γυρίσει στο κελί του.

Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την 5η κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης, του είχε επιβάλει -εκτός από την καταβολή εγγυοδοσίας- και μία σειρά περιοριστικών όρων, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση χρήσης εναέριων και πλωτών μέσων, παράδοση διαβατηρίου, διαμονή σε γνωστή διεύθυνση κ.λπ.

Η αίτηση είχε γίνει δεκτή μετά την επίκληση σοβαρών λόγων υγείας, καθώς ο πρώην υπουργός υπεβλήθη σε επέμβαση bypass. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεράσπισή του αναμένεται να προσφύγει εκ νέου στη Δικαιοσύνη, ζητώντας μείωση της εγγυοδοσίας.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην υπουργός είχε καταθέσει για πέμπτη φορά αίτηση αποφυλάκισης, η οποία είχε γίνει δεκτή, ωστόσο το δικαστήριο επέβαλε εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ, ποσό που δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ο κ. Τσοχατζόπουλος. Τώρα οι δικηγόροι του ζητούν παράταση ώστε να μπορέσει να συγκεντρώσει το ποσό και να επιστρέψει σπίτι του.

 



Spread the love