Spread the love


Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Επιπλέον 45.000 δικαιούχοι, πότε θα γίνει η πληρωμή.

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας να πραγματοποιήσει την καταβολή του στους δικαιούχους, οι οποίοι αυξήθηκαν σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Με απόφαση του υπουργείου εργασίας εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης ποσού 40.945.782 ευρώ για την καταβολή Απριλίου στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Αυτή θα είναι η δεύτερη καταβολή του επιδόματος στους δικαιούχους, οι οποίοι έχουν αυξηθεί κατά 45.100.

Δείτε το site του Υπουργείου Εργασίας

Στην δεύτερη πληρωμή θα πιστωθούν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς εκείνων που έχουν κάνει αίτηση κι έχει εγκριθεί ως τα τέλη Μαρτίου, ενώ τα μισά χρήματα- εφόσον ξεπερνούν τα 100 ευρώ- θα πιστωθούν στις προπληρωμένες κάρτες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί όταν υποβάλλουν την αίτηση για την ένταξή τους στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, καθώς πολλές φορές γίνονται λάθη που μπορεί να τους στερήσουν το επίδομα.

Όπως αναφέρουν τα Dikaiologitika.gr, τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι να αναγράφεται λάθος ο IBAN, να μην υπάρχει το σωστό ΑΦΜ του δικαιούχου στο δηλωμένο λογαριασμό ή ακόμη και να μην υπάρχει ο δικαιούχος του ΚΕΑ στο δηλωμένο λογαριασμό.

Δείτε το site  του ΚΕΑ

Τι λαμβάνουν οι δικαιούχοι

Τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι είναι: Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, το ποσό του ΚΕΑ είναι 200 ευρώ τον μήνα. Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, αντιστοιχούν πρόσθετα 100 ευρώ τον μήνα, ενώ για κάθε ανήλικο μέλος, υπάρχει προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ κάθε μήνα.

Ειδικότερα το ανώτατο ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης αντιστοιχεί σε 200 ευρώ το μήνα για έναν ενήλικα και σε 400 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.



Spread the love