Spread the love


Πειραιάς: Κατασχέσεις και συλλήψεις της ΕΛΑΣ για παραεμπόριο

Πειραιάς: Κατασχέσεις και συλλήψεις της ΕΛΑΣ για παραεμπόριο.

Στην κατάσχεση παράνομων προϊόντων προχώρησε χθες κλιμάκιο της ΕΛΑΣ, σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του Ηλεκτρικού Σταθμού στον Πειραιά και στους γύρω δρόμους της πλατείας Οδησσού, για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου.

Δείτε το site της ΕΛΑΣ

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του δήμου Πειραιά και συγκεκριμένα της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά και της υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου. Τα προϊόντα που κατασχέθηκαν καταστράφηκαν, ενώ έγιναν και συλλήψεις μικροπωλητών.

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση αποτελεί συνέχεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο γραφείο του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, με εκπροσώπους της ΕΛΑΣ κι άλλους θεσμικούς φορείς, όπου αποφασίστηκε μεταξύ άλλων, η Δημοτική Αστυνομία να συνδράμει στο έργο της αστυνομίας, που είναι ο αρμόδιος θεσμικός φορέας για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δηλώσεις του, σημείωσε πως το παρεμπόριο είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα στην πόλη του Πειραιά που τείνει να λάβει μεγάλες διαστάσεις κυρίως λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που διέπει τη χώρα. Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά είπε «μια ή δύο επιχειρήσεις δεν μπορούν να εξαλείψουν το παρεμπόριο. Χρειάζεται σχέδιο, συνεχή προσπάθεια και είναι αυτονόητο ότι από την πλευρά μας θα συμβάλουμε όπου μας ζητηθεί και θα συνδράμουμε στο έργο της αστυνομίας. Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι στο φαινόμενο του παρεμπορίου, καθώς η παράνομη πώληση προϊόντων συντηρεί την παραοικονομία και βλάπτει την εικόνα της πόλης, σε μια χρονική συγκυρία που η δημοτική Αρχή Πειραιά, έχει βάλει τις βάσεις για να αποκτήσει αναπτυξιακή προοπτική η πόλη μας».

Δείτε το site του Δήμου Πειραιά

 

 



Spread the love