Spread the love


Καταιγίδες οι οποίες πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις προβλέπεται να εκδηλωθούν αύριο Τρίτη 16 Μαΐου, σύμφωνα με το Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Καταιγίδες οι οποίες πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις προβλέπεται να εκδηλωθούν αύριο Τρίτη 16 Μαΐου, σύμφωνα με το Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Όπως αναφέρει, τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν στη Θεσσαλία και τη δυτική Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή ύφεση τις βραδινές ώρες.

Δείτε το site της ΕΜΥ

Για αύριο, Τρίτη (16/05) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές. Οι άνεμοι στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Την Τετάρτη (17/05) ο καιρός αναμένεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το βράδυ στα δυτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Την Πέμπτη (18/05) στα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος ο καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νότια. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι στα δυτικά ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα δυτικοί. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή (19/05) αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα στα ανατολικά βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Το Σάββατο (20/07) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

 

 



Spread the love