Spread the love


Εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η ανανέωση της θητείας του Βαγγέλη Καφετζόπουλου, στη θέση του προέδρου του ΟΚΑΝΑ.

Εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η ανανέωση της θητείας του Βαγγέλη Καφετζόπουλου, στη θέση του προέδρου του ΟΚΑΝΑ.

Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Καφετζόπουλου τάχθηκαν, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Χρυσή Αυγή, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι.

Η ΝΔ καταψήφισε, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Τόσο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, όσο και ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, μίλησαν για προσπάθεια ολιστικής προσέγγισης και αντιμετώπισης του  τομέα εξαρτήσεων και για ενίσχυση της κοινωνικής υποστήριξης, ενώ  διαβεβαίωσαν ότι η λίστα αναμονής για την ένταξη στα προγράμματα απεξάρτησης έχει μηδενιστεί.

«Η λίστα αναμονής απορροφήθηκε μέχρι τον Μάρτιο. Έχουμε εξυπηρετήσει όλα τα αιτήματα μέχρι τότε, είμαστε στους δύο μήνες και σύντομα θα φτάσουμε στον ένα μήνα», διαβεβαίωσε  ο κ. Καφετζόπουλος.

Ακόμα, αναγνώρισε ότι υπάρχει τεράστιο θέμα με τις νέες παράνομες συνθετικές και επικίνδυνες ναρκωτικές ουσίες που διοχετεύονται στην αγορά, «εμείς το παρακολουθούμε» είπε, σημειώνοντας ότι στην Ευρώπη ήδη υπάρχουν 10 θάνατοι από τέτοιας μορφής ουσίες.
Ωστόσο επεσήμανε ότι  είναι αρμοδιότητα άλλων σε ότι αφορά τον έλεγχο και την αντιμετώπιση του.

Από την πλευρά του, ο κ. Ξανθός ανέφερε ότι βρίσκεται «στη τελική φάση ένα σοβαρό εθνικό σχέδιο για τις εξαρτήσεις ουσιών  και μέχρι το καλοκαίρι θα κατατεθεί στη βουλή νομοσχέδιο».
Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, η επεξεργασία του νομοσχεδίου που θα αντιμετωπίζει αυτό το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα γίνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης,  και πρόσθεσε ότι «θα είναι ένας νόμος όχι κατά των ναρκωτικών αλλά κατά των εξαρτήσεων».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)



Spread the love