Spread the love


Νέα απόφαση εξέδωσε η Δικαιοσύνη για τον 23χρονο Ρομά, ο οποίος πλέον μένει ελεύθερος.

Συγκεκριμένα, ανέστειλε τελικά την εκτέλεση της ποινής του 23χρονου Ρομά το Αυτόφωρο Μονομελές αποτρέποντας έτσι το ενδεχόμενο να οδηγηθεί στη φυλακή για την κατηγορία των άσκοπων πυροβολισμών στο Μενίδι, 500 μέτρα μακριά από το σχολείο, όπου έχασε τη ζωή του ο 11χρονος Μάριος.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, ο δικηγόρος του κατηγορουμένου απέσυρε την αίτηση εξαίρεσης σε βάρος των μελών της έδρας του δικαστηρίου υποστηρίζοντας νωρίτερα ότι η ποινή που επιβλήθηκε χωρίς αναστολή και χωρίς μετατροπή της σε χρηματική ήταν μία εξοντωτική ποινή, η οποία επιβλήθηκε λόγω του κλίματος που είχε δημιουργηθεί εξαιτίας του θανάτου του 11χρονου Μάριου.

Ο νεαρός κατηγορήθηκε εξ’ αρχής όχι για την υπόθεση του θανάτου του 11χρονου μαθητή, αλλά για την κατηγορία των άσκοπων πυροβολισμών. Ο ίδιος άλλωστε είχε πει ότι είχε πυροβολήσει με καραμπίνα.

«Δεν έχω καμία σχέση με τον θάνατο του παιδιού. Την Πέμπτη 8 Ιουνίου, το απόγευμα, πυροβόλησα μια δυο φορές γιατί είχαμε γλέντι διότι δώσαμε ένα λόγο για την αδελφή μου», είπε στην απολογία του ο 23χρονος.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του 23χρονου Ρομά ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μεταμέλειας. «Βρέθηκε καραμπίνα, δεν βρέθηκαν κάλυκες, δεν υπάρχουν μάρτυρες και άρα θα μπορούσε να έρθει και να αρνηθεί την πράξη του όμως δεν το κάνει», είπε ο συνήγορός του Γιάννης Γλύκας.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του ομολόγησε ότι πράγματι πυροβόλησε, όχι όμως με πιστόλι αλλά με  με κυνηγετική καραμπίνα. Υπενθυμίζεται ότι η σφαίρα  που σκότωσε το 11χρονο αγόρι δεν προήλθε από καραμπίνα.



Spread the love