Spread the love


Φωτογραφίες που δείχνουν τον αντιδήμαρχο Φυλής να πυροβολεί στον αέρα, σε γάμο ήρθαν στη δημοσιότητα με αφορμή την τραγωδία στο Μενίδι όπου ο 11χρονος Μάριος έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα.

Στις φωτογραφίες της εφημερίδας Δυτική Όχθη (doxthi.gr) απεικονίζεται ο αντιδήμαρχος Φυλής Μιχάλης Οικονομάκης να ρίχνει μπαλωθιές σε εκδήλωση του συλλόγου Κρητών τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οπως σημειώνει το doxht.gr δεν επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό καθώς ο φωτογραφικός φακός έχει καταγράψει τον αντιδήμαρχο και άλλες φορές να κρατά όπλα και μάλιστα αυτές οι φωτογραφίες ήταν «ποσταρισμένες» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς μίλησαν σε τηλεοπτική εκπομπή στο Kontra channel και προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Ο δήμαρχος της περιοχής, Χρήστος Παππούς εμφανίστηκε απολογητικός, τονίζοντας ότι και ο ίδιος, πριν από 11 χρόνια, είχε πυροβολήσει με αφορμή τη βάπτισης της κόρης του αλλά υποστήριξε ότι πλέον είναι λάθος και πρέπει να μετατραπεί σε ιδιώνυμο αδίκημα, γιατί δεν είναι όπως παλιά η περιοχή που πυροβολούσαν στα χωράφια.

Ο Μιχάλης Οικονομάκης, επιχείρησε να εμφανίσει τον εαυτό του ως «θύμα» που στοχοποιείται για πολιτικούς λόγους και ισχυρίστηκε ότι το όπλο ήταν ψεύτικο και πασχαλιάτικο.

«Σε λίγο θα μας πείτε ότι ήταν και… νεροπίστολο» σχολίασε ο παρουσιαστής της εκπομπής Πάνος Παναγιωτόπουλος. Ο αντιδήμαρχος Φυλής τότε, υποστήριξε ότι το όπλο ήταν κρότου, ήταν αβολίδωτο, δεν ήταν δικό του, του το έδωσαν με το ζόρι και ότι πήγε απόμερα για να ρίξει. Στο τέλος, ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του.

«Έχω μετανιώσει γι’ αυτό που έγινε. Ήταν μια κακιά στιγμή. Ημουν σε γιορτή τσικουδιάς που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών και είχε πολύ κόσμο, ανάμεσά τους γονείς και παιδιά», περιγράφει ο κ.Οικονομάκης και προσθέτει: «Εγώ έκανα βόλτες στα τραπέζια σαν δημοτικός σύμβουλος και χαιρετούσα τον κόσμο. Υπήρχαν πατριώτες μου, που έριχναν με όπλο και πήγα κι εγώ και έριξα μια μπαλωθιά. Ήταν πιστόλι κρότου λάμψης, μόνο κρότο κάνει, δεν κινδυνεύει κανείς από αυτό και τα παιδιά δεν ήταν κοντά. Είναι κακό έθιμο και ζητάω συγγνώμη από τη πλευρά μου για αυτό που έγινε» δήλωσε επίσης μιλώντας στο protothema.gr ο Αντιδήμαρχος Φυλής.



Spread the love