Spread the love


Τις στιγμές που πέρασε μεταφέροντας την 23χρονη Φαίη Μπλάχα στο νοσοκομείο, πριν από 4 χρόνια, περιέγραψε καταθέτοντας στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ο 22χρονος Αθανάσιος Κάκαρης, ο οποίος ενεπλάκη τυχαία στην υπόθεση.

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως δεν γνώριζε το ζευγάρι και βρέθηκε τυχαία στο σπίτι ενός κοινού τους φίλου στη Νέα Μάκρη. 

Περιγράφοντας τη στιγμή, ο μάρτυρας είπε πως ο κατηγορούμενος και φίλος της άτυχης Φαίης, Βαγγέλης Στεφανάκης, μονολογούσε λέγοντας «τι έκανα στο κοριτσάκι μου», ενώ η Φαίη ήταν χτυπημένη και είχε μελανιές στο δεξί μάγουλο.

«Ήρθε ο φίλος μου και με ρώτησε αν έχω βενζίνη στο αυτοκίνητό μου για να πάμε στο νοσοκομείο. Δεν ρώτησα τι έγινε αλλά μου είπε: “Θα σου πω στο δρόμο”. Βγήκαμε από το σπίτι, ο Βαγγέλης άνοιξε το αμάξι του, πήρε τη Φαίη αγκαλιά, την έβαλε στο δικό μου αυτοκίνητο και φύγαμε για το νοσοκομείο», κατέθεσε ο μάρτυρας. 

Πρόεδρος: Η Φαίη ήταν αναίσθητη;

Μάρτυρας: Ναι. Ο Βαγγέλης την έβαλε στη θέση του συνοδηγού, ξάπλωσε το κάθισμα, κάθισε από πίσω και την κρατούσε. Ήταν τελείως ακίνητη, αναίσθητη. 

Πρόεδρος: Δεν ρωτήσατε τι έγινε;

Μάρτυρας: Το σκέφτηκα αλλά είχα την προσοχή μου στο δρόμο για να φτάσουμε στο νοσοκομείο, είχα έναν άνθρωπο χτυπημένο. Στο δρόμο βρήκαμε ένα ασθενοφόρο, το οποίο μας πήγε συνοδεία, με τους φάρους αναμμένους. 

Πρόεδρος: Στο δρόμο δεν έγινε κουβέντα; 

Μάρτυρας: Κάτι έλεγαν τα παιδιά στο πίσω κάθισμα, αλλά δεν άκουγα, είχα σοκαριστεί. 

Πρόεδρος: Πού αφήσατε την κοπέλα;

Μάρτυρας: Παρκάραμε στα επείγοντα, την πήγαμε με τον Βαγγέλη σε ένα καροτσάκι κι εγώ έφυγα για να παρκάρω το αυτοκίνητό μου. 

Πρόεδρος: Και μετά δεν συζητήσατε τίποτα; Τι έγινε… Είναι δυνατόν να μην είπατε τίποτα;

Μάρτυρας: Ήταν όλοι σοκαρισμένοι.

Πρόεδρος: Δεν ρωτήσατε τι έγινε;

Μάρτυρας: Δεν συζητήσαμε πολλά. Ο Βαγγέλης έλεγε “πω , πω τι μ… έκανα, το κοριτσάκι μου…”. Ήταν πολύ αγχωμένος.

Πρόεδρος: Καταλάβατε ότι είχε κάνει κάποιο κακό στη Φαίη;

Μάρτυρας: Ναι, εγώ προσπαθούσα να τον ηρεμήσω. 

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στον ρόλο της αδελφής του θύματος, η οποία είχε σχέση με τον κατηγορούμενο πριν από το θύμα και όπως έχει προκύψει από τη διαδικασία τον διεκδικούσε ακόμη.

«Στο νοσοκομείο η Μαριαλένα είπε “πώς θα το κάνουμε; Τι θα πούμε;”. Μας είπε να πούμε ότι βρήκα εγώ τη Φαίη στο δρόμο, τυχαία, κοντά στο σπίτι της, ειδοποίησα τον φίλο μου και εκείνος τον Βαγγέλη και την πήγαμε στο νοσοκομείο».

Πρόεδρος: Αυτά τα άκουγε ο κατηγορούμενος και συμφωνούσε;

Μάρτυρας: Ναι. Τα ψέματα προορίζονταν για τον πατέρα της, όπως μας είπε. Εκείνη θα τα έλεγε.

Πρόεδρος: Εσείς δεν ξέρατε ότι η Φαίη είχε χτυπηθεί από τον κατηγορούμενο; 

Μάρτυρας: Το είχα υποψιαστεί, αλλά δεν το ήξερα, δεν το είχαμε κουβεντιάσει.

Πρόεδρος: Η Μαριαλένα ήταν σε ήρεμη κατάσταση;

Μάρτυρας: Ήταν ήρεμη. Εγώ της είπα “πες ό,τι θέλεις στην οικογένειά σου”. Την άλλη ημέρα μου τηλεφώνησε ο φίλος μου για να πάμε στην αστυνομία να δώσουμε κατάθεση.

Όπως κατέθεσε ο νεαρός, πριν πάει στην αστυνομία συναντήθηκε με τον κατηγορούμενο και την Μαριαλένα, η οποία, όπως κατέθεσε ο 23χρονος, του ζήτησε να πει στην αστυνομία τη δική της ιστορία. Άλλωστε, η ίδια ειχε ήδη καταθέσει, λέγοντας πως η αδελφή της βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στον δρόμο. 

Πρόεδρος: Μήπως σας είπε να πείτε “πες ό,τι σου είπα να πεις, μη με κάψεις”;

Μάρτυρας: Ναι.

Τελικά, ο μάρτυρας καταθέτοντας  στην αστυνομία έδωσε τη δική του εκδοχή για το μοιραίο βράδυ, δηλαδή ότι είδε τη Φαίη και τον κατηγορούμενο για πρώτη φορά έξω από το σπίτι του φίλου του. Μάλιστα, συμπλήρωσε πως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του ο κατηγορούμενος τον ρώτησε τι είπε στην αστυνομία. «Του είπα “την αλήθεια” και εκείνος μου απάντησε: “Καλά έκανες, ευχαριστώ”». 

Ο μάρτυρας φάνηκε βέβαιος ότι είχε καταλάβει πως ο Στεφανάκης εκείνη την ημέρα είχε χτυπήσει τη Φαίη.

Πρόεδρος: Τι άποψη έχετε διαμορφώσει; Τι έγινε εκείνο το βράδυ;

Μάρτυρας: Οτι ο κατηγορούμενος χτύπησε τη Φαίη, αλλά με ποιον τρόπο και με τι δεν μπορώ να το πω. 

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί στις 12 Ιουλίου.



Spread the love