Spread the love


Συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στους δήμους, όπως αποφάσισε ομόφωνα η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Την Πέμπτη κάνουν 24ωρη απεργία και τότε θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκειμένου να επανεξετάσει τη στάση της.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ θα ψηφιστεί η βελτιωμένη τροπολογία που κατέθεσε εκτάκτως χθες ο Πάνος Σκουρλέτης στην οποία προστέθηκε και η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα να μην υπάρξει όριο ηλικίας στις χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα μετά από διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ.

Οι παρατάξεις συνεδρίασαν χωριστά μέχρι να ανέβουν οι εκπρόσωποί τους στις 16:00 για να ξεκινήσει η εκτελεστική γραμματεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και συνεδριάσει επί 2,5 ώρες καταλήγοντας στην ομόφωνη απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ παρότι πήραν από τη κυβερνηση σχεδόν τα πάντα (κατάργηση ορίου ηλικίας, 2.500 προσλήψεις, όχι συμμετοχή ιδιωτών στην καθαριότητα) αποφάσισαν να συνεχίσουν γιατί ζητούν περισσότερα.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, θεωρούν μικρό τον αριθμό των 2.500 προσλήψεων που τους υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μαξίμου. Εκτιμούν ότι αποτελεί βάση εκκίνησης, αλλά ταυτόχρονα, όπως είπε, πετά το μπαλάκι στους δήμους και διεκδικούν 10.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα. Επίσης, ζητούν περισσότερες διασφαλίσεις για την μη είσοδο ιδιωτών στην καθαριότητα.



Spread the love