Spread the love


Μητέρα δύο παιδιών ήταν η άτυχη 43χρονη Ελένη Βαλελή, που έχασε χθες τη ζωή της από το σεισμό των 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Λέσβου. 

Η άτυχη 43χρονη κοιμόταν στο υπνοδωμάτιό της, στο σπίτι της στο χωριό Βρίσα, όταν τα 6,1 Ρίχτερ άρχισαν να ταρακουνούν το νησί. Ενας τοίχος κατέρρευσε, καταπλάκωσε την 43χρονη, εγκλωβίστηκε και άφησε την τελευταία της πνοή στα χαλάσματα. 

Είναι ενδεικτικό ότι οι πυροσβέστες χρειάστηκαν τρεις ώρες για να απεγκλωβίσουν τη σορό της μέσα από τα συντρίμμια.

Κάτοικοι της Βρίσας λένε ότι η Ελένη Βαλελή έδινε μάχη τα τελευταία δύο χρόνια με τον καρκίνο. Αγαπητό άτομο στο χωριό, με καταγωγή από τη Λήμνο, εργαζόταν με τον σύζυγό της και τον γιο της σε αγροτικές δουλειές. 

Ο σύζυγός της, Γιώργος, εγκλωβίστηκε επίσης στα χαλάσματα του σπιτιού τους, ωστόσο, ευτυχώς, οι άνδρες των ΕΜΑΚ κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν μόνο με κατάγματα στα πόδια. 

Πώς την εντόπισαν 

Οι διασώστες και οι άνδρες της Πυροσβεστικής εντόπισαν την άτυχη 43χρονη από το κινητό της. Ήταν δίπλα της, την καλούσε η κουνιάδα της και δεν την έβρισκε. Οι πυροσβέστες άκουσαν το κινητό, τον ήχο, τις δονήσεις, επικέντρωσαν τις έρευνές τους σε συγκεκριμένο σημείο και όντως μετά από ώρες την εντόπισαν, δυστυχώς νεκρή. 

Στο γκρεμισμένο σπίτι έφθασε σήμερα η αδερφή του συζύγου της, μην μπορώντας να κρύψει τον πόνο της. 

Η σκυλίτσα της οικογένειας ψάχνει τα αφεντικά της 

Σαν μια άλλη περίπτωση Χάτσικο, η σκυλίτσα της οικογένειας δεν εγκατέλειψε από χθες τα συντρίμμια του σπιτιού, περιμένοντας τα αφεντικά της να φανούν. Το σκυλάκι τελικά το πήρε φίλη της οικογένειας για να το φροντίσει.

 



Spread the love