Spread the love


Υπό κατάληψη βρίσκεται το δημαρχείο Κέρκυρας, στο Μαράσλειο, από συμβασιούχους της ΠΟE-ΟΤΑ στην Κέρκυρα, που διαμαρτύρονται για τη λήξη της σύμβασής τους το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στην κατάληψη συμμετέχουν και οι 127 συμβασιούχοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κέρκυρα, που προέβησαν στην εν λόγω διαμαρτυρία, στο δημαρχείο από νωρίς το πρωί, μην επιτρέποντας κανένα δημοτικό υπάλληλο να εισέλθει στο κτίριο. Οι συμβασιούχοι του Δήμου Κέρκυρας έχουν προχωρήσει ήδη από τις προηγούμενες μέρες, σε κατάληψη του αμαξοστασίου του δήμου στον Πέλεκα, ενώ τα σκουπίδια έχουν αρχίσει στην Κέρκυρα να σχηματίζουν «βουνά», με τη δυσοσμία, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, να γίνεται πλέον αισθητή σε όλους τους δρόμους και τις γειτονιές του νησιού.

Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων εξέφρασαν το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας που ζητά με επιστολή του να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, αρχής γενομένης με τους συμβασιούχους στο τμήμα καθαριότητας του δήμου, ενώ τη συμπαράστασή της στους συμβασιούχους εξέφρασε με ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας.

Από τη μεριά της η διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Κέρκυρας, κατόπιν των καταλήψεων των αμαξοστασίων του δήμου, της τρέχουσας κινητοποίησης, αλλά και της πανελλαδικής κινητοποίησης που έχει εξαγγελθεί για την Πέμπτη από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, κάνει έκκληση από τους πολίτες, έως ότου ομαλοποιηθεί η αποκομιδή των απορριμμάτων, να γίνεται προσεκτικός διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων υλικών, από τα υπόλοιπα απορρίμματα, να φυλάσσονται όσο είναι δυνατόν στις οικίες, οι δε επιχειρήσεις καλούνται να προβαίνουν στη δεματοποίηση των υλικών συσκευασίας και να τα αποθηκεύουν σε δικούς τους χώρους.

Οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων της Κέρκυρας αναμένεται να κλιμακωθούν καθώς την Πέμπτη, όπως έχει εξαγγελθεί, αναμένεται να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας και στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση του οποίου πρόκειται να συζητηθεί και το θέμα που έχει δημιουργηθεί από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Spread the love