Spread the love


Δυναμική παρέμβαση πραγματοποίησαν κατά την διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Λάρισας, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του δήμου που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θεωρεί αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεων τους.

Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν ψήφισμα στο οποίο ζητούν από την δημοτική αρχή και τις παρατάξεις να στηρίξουν τα αιτήματά τους, διεκδικώντας να μην υπάρχει καμία απόλυση συμβασιούχου, αλλά και να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση για την άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, τόνισε πως η δημοτική αρχή βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, καταθέτοντας πρόταση η οποία έγινε δεκτή, ώστε την Πέμπτη το δημαρχείο να παραμείνει κλειστό ως ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους.

Ο κ. Καλογιάννης μεταξύ άλλων τόνισε πως καταθέτει διαφοροποιημένη πρόταση από αυτή των εργαζομένων, στηρίζοντας βέβαια το γενικό αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά στους δήμους.

Σύμφωνα με την πρόταση του δημάρχου που υπερψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή ζητάει άμεση νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία θα εξασφαλίζει όλα τα δεδουλευμένα, αλλά και τις θέσεις εργασίας των συμβασιούχων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Από εκεί και πέρα, ο δήμαρχος Λαρισαίων σημείωσε πως ως δημοτική αρχή, ζητά επίσης από την κυβέρνηση να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για μόνιμες προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, ενώ τόνισε πως ως δήμος δεν πρόκειται να εναντιωθεί σε περίπτωση που εργαζόμενοι προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Spread the love