Spread the love


«Είναι σε εξέλιξη το φαινόμενο και οι σχετικές επιχειρήσεις. Σε περίπου δύο ώρες από τώρα θα υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα και για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί αλλά και για το πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο», σημείωσε στο AΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λεκκας.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας συνέστησε στους κατοίκους ψυχραιμία, να μην ακούν τη φημολογία αλλά μόνον τις επίσημες ανακοινώσεις ενώ μεταβαίνει αυτή την ώρα στην Μυτιλήνη.

Νωρίτερα σε παρέμβασή του στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ είχε υπογραμμίσει χαρακτηριστικά πως: «είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, αλλά είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να δούμε έναν μεγαλύτερο σεισμό».

Σε ερώτηση για το αν τα 6,1 Ρίχτερ είναι ο κύριος σεισμός, σχολίασε: «Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό», ωστόσο προέτρεψε τους κατοίκους να μην μπαίνουν στα σπίτια τους αν έχουν μικροβλάβες και ρωγμές.

Παπαζάχος: Περιμένουμε μετασεισμούς πάνω από 5,5 Ρίχτερ

Παρέμβαση στην δημόσια τηλεόραση πραγματοποίησε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας και ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος ο οποίος σημείωσε ότι η περιοχή αυτή βρίθει ρηγμάτων και αναμένει μετασεισμούς ακόμα και πάνω από 5,5 ρίχτερ τις επόμενες δυο ημέρες. 



Spread the love