Spread the love


Συνολικά 150 από τα 254 σπίτια που έχουν ελεγχθεί έως τώρα στη Λέσβο κρίθηκαν μη κατοικήσιμα, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό της Δευτέρας.

Πρόκειται για σπίτια στο χωριό Βρίσα, το οποίο δέχθηκε το ισχυρότερο πλήγμα από τον Εγκέλαδο, όπως και σε άλλες περιοχές του νησιού. Για τη Λέσβο θα εφαρμοστεί το σύστημα επιδότησης ενοικίου, όπως είχε γίνει και στην Κεφαλονιά, ανακοίνωσε ο Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξη Τύπου.

Ακόμη, ο υπουργός Υποδομών έκανε γνωστό ότι θα εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αρωγής για τους σεισμόπληκτους του νησιού, όπως και διευκολύνσεις στην καταβολή του ΕΦΚΑ και του ΦΠΑ. «Ηδη έχουν γίνει σχετικές εισηγήσεις στο υπουργείο Οικονομικών, που αντιμετωπίζονται θετικά», πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Οι έλεγχοι, στους οποίους μετέχουν 100 μηχανικοί του υπουργείου και άλλων υπηρεσιών, θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. Προτεραιότητα δόθηκε στα 14 σχολεία που είναι εξεταστικά κέντρα για τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Από αυτά, τα 12 κρίθηκαν κατάλληλα ενώ για τα άλλα δυο αναμένονται τα αποτελέσματα αργά απόψε.



Spread the love