Spread the love


Σε μια πολύ όμορφη και ιδιαίτερη σημειολογικά βραδιά είχαν τη δυνατότητα να γίνουν συμμέτοχοι κάτοικοι αλλά και φίλοι του δήμου Αμαρουσίου.

Μια πολιτιστική και συμβολική κοινωνική εκδήλωση με απόλυτη αρμονία χάρις τα 300 παιδιά από τμήματα χορωδιών που με τις φωνές τους έδωσαν το έναυσμα για την ελπίδα της ανάπτυξης και της προοπτικής, οριοθετώντας έτσι την επόμενη μέρα για το Μαρούσι, όπως ανέφερε στο μήνυμά του ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Ο στόχος που τέθηκε από τον Γιώργο Πατούλη είναι η καθιέρωση του Αμαρουσίου σε Παγκόσμιο κέντρο Τουρισμού Υγείας, Άθλησης και Επιχειρηματικότητας, κάτι που πραγματοποιήθηκε σε χώρο με ιστορικό συμβολισμό, δηλαδή στο μέρος που φιλοξενήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 2004.

Ο κ. Πατούλης στο σύντομο χαιρετισμό του θέλησε να στείλει ένα μήνυμα αισιοδιοξίας ενώ παράλληλα έθεσε τους στόχους και τα επόμενα βήματα για την πόλη. Οπως χαρακτηριστικά επεσήμανε προτεραιότητα είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που θα έχουν στόχο την ενίσχυση των τοπικών εισοδημάτων. Η ανάπτυξη του τουρισμού υγείας που θα καταστήσει την πόλη του Αμαρούσι πρωταγωνιστή στον τομέα αποτελεί κύριο στόχο ενώ θέλησε να απευθυνθεί και στα νέα παιδιά λέγοντας πως κύριο μέλημά του είναι όλες οι προσπάθειες να έχουν επίκεντρο τους νέους ανθρώπους έτσι ώστε όσο μπορεί να καταστεί εφικτό να μην αναγκάζονται τα νέα μυαλά να μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Προσέλκυση επενδύσεων αλλά και η αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων προς όφελος όλων επίσης βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα σύμφωνα με τον κ. Πατούλη.

Η μεγάλη συγκέντρωση στο Μαρούσι συνδυάστηκε με την έναρξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων, επικεφαλής της οποίας είναι η κυρία Πατούλη. Στο σύντομο χαιρετισμό της τόνισε πως με δημιουργικότητα, σύνθεση και καινοτομία είναι εφικτό ένα καλύτερο μέλλον με μεγαλύτερη πρόοδο και καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Οσον αφορά τη δράση του νεοσύστατου ομίλου η κυρία Πατούλη υπογράμμισε πως έννοιες όπως ο άνθρωπος, επιστήμη και πολιτισμός τίθενται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πλήθος προσωπικοτήτων της πολιτικής και και επιχειρηματικής ζωής του τόπου σε συνδυασμό με την παρουσία εκπροσώπων επιστημονικών φορέων και συλλόγων. Μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρών, Βασίλης Λεβέντης, ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, η πρώην υπουργός Μιλένα Αποστολάκη, ο κ. Γιώργος Τζιάλας, γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ, Μάνος Κόνσολας ως εκπρόπωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πλήθος βουλευτών και στελεχών της ΝΔ, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γιώργος Καρράς, δήμαρχοι όμορων δήμων και στελέχη προερχόμενα από την τοπική αυτοδιοίκηση.

 «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο δυο καρδιές και έναν ήλιο στη μέση…»

Τη σκυτάλη ανέλαβαν στη συνέχεια τα παιδιά των χορωδιών που με τις μαγικές φωνές τους λάμπρυναν την τελετή, ενώ αξίζουν ένα διπλό χειροκρότημα καθώς δεν καταδέχτηκαν να σταματήσουν να τραγουδούν παρόλο που η βροχή δυνάμωνε συνεχώς. Ωστόσο η χάρη τους έγινε καθώς μετά από αρκετή ώρα η καλοκαιρινή βροχή κόπασε και οι γλυκές τους μελωδίες πλημμύρισαν το χώρο. Το σκηνικό τείνει στην τελειότητα όταν στο πιάνο βρίσκεται ο κορυφαίος Ελληνας συνθέτης, Γιώργος Χατζηνάσιος.

Τα 300 παιδιά ήταν μέλη των χορωδιών του Σπύρου Λάμπρου -διεύθυνση: Σπύρος Λάμπρου, Εθνικών Ωδείων Αμαρουσίου – Ηρακλείου -διεύθυνση: Εύη Χλωρού και Con Anima -διεύθυνση: Ιουλία Τζαννετουλάκου.

Τέλος, αξίζει να σημιωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ενώ την παρουσίαση ανέλαβε ο Νίκος Παπαδάκης.



Spread the love