Spread the love


Νέα ποινική δίωξη ασκήθηκε για έναν ακόμη φάκελο εξοπλιστικών με παραγγελία της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Η δίωξη αφορά τη σύμβαση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που είχε υπογραφεί επί υπουργίας Άκη Τσχοατζόπουλου για την αγορά των ελικοπτέρων Σινούκ. Η δίωξη αφορά στα αδικήματα της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα αυτό.

Με απόφαση της Εισαγγελίας η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή για τον πρώην υπουργό ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα ο φάκελος διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια κατά διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση αυτοί είναι ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Γιάννης Σμπώκος, πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας και οι νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας SΟΝΑΚ που είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά , Θωμάς Λιακουνάκος (πρώην πρόεδρος SΟΝΑΚ) και Ηλίας Αρκουμανέας (πρώην διευθύνων σύμβουλος SΟΝΑΚ) . Η σύμβαση είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 1998 και η ζημία που φέρεται να προκλήθηκε στο ελληνικό δημόσιο από τη μη εκτέλεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων ανέρχεται στα 5 εκ. ευρώ.



Spread the love