Spread the love


Επεισόδια σημειώθηκαν για μία ακόμα φορά το βράδυ της Πέμπτης έξω από το Πολυτεχνείο με τους αναρχικούς σε μία «επίδειξη δύναμης» μετά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στην περιοχή, η οποία τελικά ίσχυσε μόνο για την εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ, να  επιβεβαιώνουν το «άβατο» των Εξαρχείων και να επιτίθενται εναντίον των ΜΑΤ.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 21:30 όταν αντιεξουσιαστές έριξαν μολότοφ προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που απάντησαν με χημικά.

Μετά τις 22:15 το πεδίο «μάχης» μεταφέρθηκε στην οδό Μπουμπουλίνας όπου αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν εκ νέου με πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι έριξαν και πάλι χημικά. Παράλληλα, μία ομάδα αντιεξουσιαστών μπήκε στο Πολυτεχνείο και από εκεί άρχισε τις εφόδους εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ. 

Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων μάλιστα οι αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά στους κάδους που ξεχείλιζαν από σκουπίδια που δεν είχαν ακόμα μαζευτεί με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα για τους κατοίκους της περιοχής να γίνει αποπνικτική.

​Μετά τα επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν και σε διμοιρία των ΜΑΤ στην Χαριλάου Τρικούπη, πετώντας πέτρες και μολότοφ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί.

Οι αντιεξουσιαστές είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλατεία των Εξαρχείων με αφορμή το άνοιγμα του «αντιεξουσιαστικού ΚΕΠ» – παρά, την απαγόρευση των συγκεντρώσεων.



Spread the love