Spread the love


Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στο Μενίδι μετά τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου, την Πέμπτη, από αδέσποτη σφαίρα, ενώ ο μικρός βρισκόταν σε σχολική γιορτή στο προαύλιο του σχολείου του. 

Φίλοι, συγγενείς και η συγκλονισμένη οικογένεια του άτυχου μαθητή, τού είπαν το Σάββατο το τελευταίο αντίο σε κλίμα οδύνης στον Ιερό Ναό Παναγίτσας. Τραγική φιγούρα η μητέρα του παιδιού η οποία είναι και δασκάλα στο σχολείο που φοιτούσε, και παρούσα το μοιραίο βράδυ στη σχολική γιορτή όπου συνέβη το κακό.

Ο μικρός Μάριος στο νηπιαγωγείο

Ο μικρός Μάριος σε τοπική ομάδα ποδοσφαίρου

Καζάνι που βράζει το Μενίδι

Στο μεταξύ, η κατάσταση στο Μενίδι θυμίζει καζάνι που βράζει, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται έντονα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, ενώ σε πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον σπιτιών Ρομά. Ενα από αυτά φέρεται να ανήκει στον 23χρονο Ρομά ο οποίος το Σάββατο ομολόγησε ότι το μοιραίο βράδυ της Πέμπτης είχε πυροβολήσει με καραμπίνα.

Μενίδι: Διακίνηση ναρκωτικών και όπλων -Απούσα η αστυνομία

Ο άδικος χαμός του 11χρονου Μάριου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους κατοίκους του Μενιδίου οι οποίοι διαμαρτύρονται για την εγκληματικότητα και την ανομία που επικρατεί στην πόλη, τα γκέτο που έχουν δημιουργήσει κυρίως Ρομά διακινώντας ναρκωτικά και όπλα, αλλά και για την έλλειψη αστυνόμευσης.

Εκατοντάδες κάτοικοι του Μενιδίου πραγματοποίησαν νωρίς το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αφού έκλεισαν για αρκετή ώρα τη Λεωφόρο Δημοκρατίας, γύρω στις 20:00 ξεκίνησαν πορεία, η οποία τελικά διεκόπη όταν ομάδα 20 περίπου κουκουλοφόρων επιτέθηκαν σε σπίτια Ρομά με βόμβες μολότοφ. Στο στόχαστρό τους μπήκε και ένα σπίτι που φέρεται να ανήκει στον 23χρονο ο οποίος συνελήφθη σήμερα καθώς ομολόγησε ότι το βράδυ της Πέμπτης πυροβόλησε με καραμπίνα. Πρόκειται για το σπίτι στο οποίο έγινε γλέντι την Πέμπτη, επειδή αφέθηκαν ελεύθερα, με εντολή εισαγγελέα, συγγενικό πρόσωπο του 23χρονου, που είχαν συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Η στιγμή που ένας από τους κουκουλοφόρους ανεβαίνει σε κάγκελα σπιτιού και ρίχνει μολότοφ στην αυλή:

Οι κουκουλοφόροι, μάλιστα, όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία τηλεοπτικών καναλιών επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και τεχνικούς τραυματίζοντας με λοστό έναν εικονολήπτη της ΕΡΤ. Ακολούθησε επέμβαση των ανδρών των ΜΑΤ και κατά πληροφορίες έχουν γίνει και προσαγωγές χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκονται και κάποιοι από τους κουκουλοφόρους.

Σημειωνεται ότι σήμερα το πρωί, εκτός από τον 23χρονο, συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα και έτσι συνολικά οι συλλήψεις έχουν φτάσει τις έξι, ενώ οι προσαγωγές τις 34. Έξω από το σπίτι του νεαρού Ρομά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν βρεθεί πολλοί κάλυκες, αλλά όχι κάποιο όπλο, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον.

Συνάντηση με τον Τσίπρα ζήτησε ο δήμαρχος Αχαρνών

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός ο λόγος του θανάτου του 11χρονου μαθητή, ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός έγινε αποδέκτης έντονων παραπόνων των κατοίκων του Μενιδίου οι οποίοι τον κατηγορούσαν ότι δεν έχει γίνει τίποτα με το ζήτημα των ανεξέλεγκτων καταυλισμών.

«Ζούμε έναν πόλεμο καθημερινά λένε πνιγμένοι από την οργή και την αγανάκτηση. Οι πυροβολισμοί είναι καθημερινότητα, όλα τα σπίτια με κεραμίδια έχουν οπές από σφαίρες», λένε αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής που αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε σχολεία που είναι δίπλα σε γκέτο παραβατικότητας, όπου ανεξέλεγκτες παραβατικές ομάδες που οπλοφορούν θεωρούν… δικαίωμά τους να πυροβολούν κατά τη διάρκεια γλεντιών.

Χθες, αγανακτισμένοι γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο και επέρριψαν ευθύνες κατά της δημοτικής αρχής. Ευθύνες για το γεγονός ότι η κατάσταση με την εγκληματικότητα στην περιοχή έχει ξεφύγει από κάθε όριο. Ακολούθως μαζί και με τον δήμαρχο έκαναν πορεία ως το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Οι κάτοικοι του Μενιδίου έχουν φθάσει στα όριά τους καθώς τα παιδιά τους γίνονται καθημερινά μάρτυρες χρήσης και αγοραπωλησίας ναρκωτικών, ενώ όπως, με τον πλέον τραγικό τρόπο αποδείχθηκε, απειλούνται και οι ζωές τους.

Με δεδομένη την παραπάνω κατάσταση ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι το Μενίδι δεν είναι πόλη δεύτερης κατηγορίας.

Κλείνουν τα σχολεία οι γονείς

Σύμφωνα με πληροφορίες, γονείς και κάτοικοι του Μενιδίου, που ζητούν να επιλυθούν τα παραπάνω προβλήματα, θα ανανεώνουν το ραντεβού κάθε μέρα, κοντά στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, που είναι και οι τελευταίες ημέρες της σχολικής χρονιάς, αναμένεται να κλείσουν τα σχολεία σε μία ακόμα ένδειξη διαμαρτυρίας. Μάλιστα οι γονείς ανανέωσαν το ραντεβού τους και για την επόμενη σχολική χρονιά, τον Σεπτέμβριο.

Δεν είναι το πρώτο περιστατικό!

Το περιστατικό της αδέσποτης σφαίρας που οδήγησε στο θάνατο τον 11χρονο Μάριο όμως δεν είναι η μοναδική. Πριν μερικές ημέρες αναφέρθηκαν ακόμη δύο μυστηριώδεις τραυματισμοί από αδέσποτες σφαίρες στο κέντρο του Κορυδαλλού. 

Δύο γυναίκες, ηλικίας 42 και 23 ετών, βρίσκονταν σε εντελώς διαφορετικά σημεία και τραυματίστηκαν από σφαίρες με διαφορά μίας ώρας. Η μία από τις δύο μάλιστα, ακόμη νοσηλεύεται!

Μια άλλη γυναίκα, 70 ετών τραυματίστηκε από σφαίρα ενώ καθόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού της!

Αλλά και πριν πέντεχρόνια, ένα κοριτσάκι 4 ετών, στην ίδια ακριβώς περιοχή που συνέβη η τωρινή τραγωδία, τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα στο προαύλιο του νηπιαγωγείου του! Το περιστατικό είχε συμβεί λίγα μέτρια μακριά από το σχολείο στο οποίο ξεψύχησε ο 11χρονος Μάριος. Η σφαίρα τότε είχε καρφωθεί στο κεφάλι της μικρής, αλλά ευτυχώς τα τραύματα που της είχε προκαλέσει ήταν επιδερμικά. Ο πατέρας της μικρής αποκάλυψε μάλιστα ότι από την αστυνομία δεν ενημερώθηκαν ποτέ για την υπόθεση, εκτός από τις αρχικές καταθέσεις που είχαν δώσει και κάπως έτσι, πέντε χρόνια μετά, κανείς δεν ξέρει από πού προήλθε η σφαίρα που για λίγα χιλιοστά δεν ήταν η αιτία για να χάσει το παιδί του στα τέσσερά του μόλις χρόνια.



Spread the love