Spread the love


Προσωπική παρέμβαση στο θέμα των σκουπιδιών που πνίγουν την Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις κάνει ο Πρωθυπουργός, ο οποίος καλεί εσπευσμένα την Τρίτη στο μέγαρο Μαξίμου την ΠΟΕ – ΟΤΑ, επιχειρώντας να δώσει λύση στο αδιέξοδο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε την εναγώνια πρόσκληση στους συνδικαλιστές για διάλογο, διαπιστώνοντας πως είναι άκαμπτοι στις αξιώσεις τους καθώς δεν τα βρήκαν με τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη και «τα έσπασαν» μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Η πρόσκληση Τσίπρα είναι για τις 10 το πρωί με στόχο να απεγκλωβιστεί η κυβέρνηση από το αδιέξοδο. Προς ώρας είναι άγνωστο αν θα ανταποκριθούν οι συνδικαλιστές στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απηύθυνε πρόσκληση στους εκπροσώπους της ΠΟΕ – ΟΤΑ για συνάντηση την Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 και ώρα 10 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να βρεθεί λύση όσον αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής απορριμμάτων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες μέρες».  

Βελτιωμένη πρόταση καταθέτει ο Σκουρλέτης

Νωρίτερα, μετά το ναυάγιο της πρώτης συνάντησης μεταξύ ΥΠΕΣ και συμβασιούχων των ΟΤΑ, ο Πανος Σκουρλέτης δήλωσε ότι θα καταθέσει βελτιωμένη νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων.

Οπως ανέφερε ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης μετά τη συνάντησή του με την ΚΕΔΕ, στη ρύθμιση που θα κατατεθεί την Τρίτη, θα προβλέπεται μεταξύ άλλων αυξημένη μοριοδότηση για τους συμβασιούχους στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις μόνιμες προσλήψεις. Παράλληλα, καταργείται το ανώτατο ηλικιακό όριο των 45 ετών για συμμετοχή στον ίδιο διαγωνισμό.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τη διασφάλιση της συνταγματικότητας της ρύθμισης, ενώ διαβεβαίωσε πως οι προσλήψεις που καλύπτονται από ανταποδοτικές δαπάνες εξαιρούνται από τους μνημονιακούς νόμους περί απαγόρευσης προσλήψεων.



Spread the love